sundhedsrisici for højspændingsledninger nær boliger

Mange videnskabelige undersøgelser fortsat blive udført for at bestemme de sundhedsmæssige risici ved at bo i et hjem nær højspændingsledninger . De undersøgelser, prøver at afgøre, hvad risikoen er større, og til hvilken afstand , det være sig inden for 50 meter (ca. 165 meter ) eller op til 600 meter ( omkring 1970 fod) fra højspændingsledninger. De risici, omfatter leukæmi hos børn , Alzheimers sygdom , depression , aborter , hovedpine og søvnløshed . Risikovurderinger varierer meget afhængigt af den behandlende instans

Typer af Studies


Nogle undersøgelser er teoretisk og ser på , hvad der kan ske , når den elektromagnetiske energi, der produceres af elledninger passerer gennem kroppen . Eksperimenter kan ske på dyr for at forsøge at vurdere disse teorier . Men dyr er ikke mennesker , så videnskabsmænd erkender , at sådanne undersøgelser , selv om de kan give en rimelig ideer , kan ikke være helt afgørende . Andre undersøgelser indsamle data og foretage sammenligninger med hensyn til hvor mange tilfælde af de risici, studerede vises i hvor mange procent af mennesker, der bor inden for forskellige afstande af elledninger . Disse data sammenholdes med data indsamlet fra folk, der lever længere afstande væk at foretage estimater af risici. Igen på grund af så mange formildende omstændigheder og muligheder , kan de ikke være absolut afgørende .

leukæmi hos børn


Det mest bekymrende og ældste formodet risikofri er leukæmi hos børn , som stadig er et stort barn killer sygdom . Et papir blev offentliggjort 4 juni 2005 , i British Medical Journal ( BMJ ) konkluderede , at "Der er en sammenhæng mellem leukæmi hos børn og nærhed af bopæl ved fødslen til højspændingsledninger . . . cirka 1 procent af leukæmi hos børn i England og Wales vil kunne tilskrives disse linjer " Men rapporten fortsætter : "Der er ingen accepteres biologisk mekanisme til at forklare den epidemiologiske resultater , ja , kan forholdet skyldes tilfældigheder eller confounding " . Kort sagt , selv ikke helt bevist risikoen ved en vis grad eksisterer .

Alzheimers sygdom


De abstracter af to undersøgelser gennemført i England blev føjet til hjemmesiden for den menneskelige Radiation Effects Group i slutningen af 2008 . Begge rapporter konkluderer at der er en risiko eller Alzheimers sygdom hos mænd , der bor i nærheden af højspændingsledninger . De risici, der stiger med tidspunktet for opholds-og nærhed af højspændingsledninger. Kort sagt , har en mand, der boede 600 meter fra en højspændingsledning i fem år langt mindre risiko for Alzheimers sygdom end en mand, der bor inden for 50 meter i 15 år . Begge rapporter konkluderer også, at flere undersøgelser er nødvendige for at finde ud af den nøjagtige karakter af de risici .

andre sundhedsproblemer


I et papir udgivet 15 september 2004 , i Medical News dag Trentham Environmental Action Campaign , en uafhængig forskning og aktivist gruppe bekymret over de negative sundhedsmæssige virkninger af den høje spænding linje , der løber gennem deres samfund , gennemført en lokal undersøgelse . Undersøgelsen konkluderede, at " depression , aborter , hovedpine , søvnløshed ( med dertil hørende kroniske helbredsproblemer på grund af immunsystemet skader ) var langt mere almindelige i de mennesker , der boede i nærheden af højspændingsledning , sammenlignet med dem , der boede længere væk . " Den Trentham Group forbliver i konstant kontakt med embedsmænd i forsøg på at stramme statslig kontrol .

om dyreforsøg

De fleste af de undersøgelser udført i USA er på et mere teoretisk grundlag og involverer laboratorietest . En rapport fra National Institute on Environmental Health Services ( NIEHS ) konkluderer, at der ikke laboratorieundersøgelser har tilkendegivet, at der bor nær højspændingsledninger er farligt for menneskers sundhed . De påpeger endvidere, at resultaterne af de epidemiologiske undersøgelser er svage . Men selv om de er svage , NIEHS sidste ende erkender , at " De humane data er i den "rigtige " arter , er bundet til "virkelige" engagementer og vise nogle sammenhæng , der er svært at ignorere . " Så gør de risici, der findes , men graden ligger et sted mellem ubetydelige og logiske bekymring .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.