funktioner pattedyr nyre

De vigtigste organer pattedyr udskillelsesvej systemet er de to nyrer . Det pattedyr ekskretionsorganerne Systemet holder mængden af væske i kroppen på rette niveau og fastholder den korrekte koncentration af opløste stoffer som natrium og kalium -ioner . Det fjerner også metaboliske affald . Begge nyrer ligge på bagsiden af bughulen , på omkring taljen , hvor de er beskyttet i nogen grad af rygsøjlen

Du skal bruge: .
Potentielle telefon-deaktivering software ( Aegis )

ultrafiltrering og Active Transport


Mammalian nyrefunktion involverer to processer , ultrafiltrering og aktiv transport . Ultrafiltrering er filtrering under pres , hvor blodet er presset til at adskille en væske kaldet " glomerulær Filtratet "eller blot hedder " filtratet . " Aktiv transport ændrer filtratet , udskiller nogle stoffer og reabsorbing andre i henhold til behovene i kroppen . Resultatet er , at blodet strømmer tilbage i kroppen uden en stor del af dens skadelige affald . Dette affald er en opløsning, der indeholder urea , salte og forskellige andre kemikalier, der er kendt som urin .

Kontrol af blodvolumen og blodtryk


Nyre regulerer vand reabsorption samt blodvolumen . Et fald i blodvolumen medfører et fald i blodtrykket , som er opdaget af stræk receptorer eller muskel spindler . Muskel spindel er en sensorisk ende orgel i en muskel , der er følsom over for stræk i musklen . Impulser fra disse detektorer passere til hjernen , som derefter hemmeligheder et hormon kaldet anti-diuretisk hormon ( ADH ) . AHD virker på nyrerne til at forårsage mere vand , der skal lagres , og så blodtrykket stiger .

Syre /base balancen


Nyre hjælper at fastholde en forholdsvis konstant syre /base balance . Denne balance er vigtig , fordi enzymer er meget følsomme over for ændringer i syre /base balance og selv en lille ændring kan hæmme deres aktivitet som følge alvorlige konsekvenser for en organisme . Under normale omstændigheder er nyrerne engageret i en konstant kamp mod akkumulere syre , selv om dette afhænger af flere faktorer , herunder kost , celle respiration og fordøjelse .

vandbalance


Nyre kan reducere mængden af urin er udarbejdet i henhold til kropslig krav . Det opnår dette ved at øge permeabiliteten for vand af den distale tubulus (dette er indviklede del af pattedyr nyre ) , således at mere vand kan passere fra filtratet og ind i blodet .

Salt Balance : kontrolcenter af natriumklorid niveauer

Koncentrationen af natrium- ioner i kropsvæsker er kontrolleret af nyrerne . Når natriumioner er aktivt transporteres , en negativ ion , der normalt klorid automatisk følger for at opretholde elektrolytiske balance ( balance mellem positivt og negativt ladede ioner ) . Nyrerne er ansvarlige for hele processen .

Osmoregulering i Desert Dyr

Desert dyr kan overleve på tørkost og ingen drikkevand i lange perioder . Deres evne til at kontrollere deres vandtab er bemærkelsesværdig. Deres nyre består hovedsageligt af juxtamedullary nefroner ( f. eks ekskretionsorganerne enheder nyre ) , som giver dem mulighed for at producere meget koncentreret urin og så de kan miste deres metaboliske affald uden at miste betydelige mængder vand .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.