hvad er faren ved UV-lys ?

Ultraviolet lys , UV for korte , er en ofte overset del af lysspektret , mest fordi det er usynligt for det blotte øje . Den kortsigtede farerne ved UV eksponering er normalt relativt mindre og blot irriterende . Men på lang sigt farerne ved UV-lys udgør en alvorlig risiko for, at alt for ofte ender i alvorlige handicap , og endda død . Nogle mennesker fejlagtigt tror , at man kan træne kroppen til at håndtere UV-stråler , og dette er ikke sandt

Identifikation


Ultraviolet lys er . ikke en del af det synlige lysspektrum for mennesker , men visse insekter og dyr kan se UV- lys . UV spektret er opdelt i tre dele : nær , langt og ekstrem UV-lys . Næsten alle UV-lys af de forskellige bølgelængder kommer fra solen. Det meste af denne UV- lys kommer afbøjet tilbage i rummet med ozon til stede i Jordens atmosfære . Præcis hvor meget afhænger af vejrforholdene på dagen .

Solskoldning


UV-lys har meget korte bølgelængder , hvilket resulterer i meget høje niveauer af udstråler energi . Når man står udenfor og absorbere alt for mange UV- stråler , huden svækkes, så blodet er sendt til " brænde " område , hvorfor den røde farve af en solskoldning . Ikke alle får solskoldet lige , eller i det hele . Mørkere-flået mennesker har mere melanin , som sikkert absorberer UV energi .

Cancer


Mens kortvarig udsættelse for UV- lys som regel bare fører til en dårlig solskoldning , har forlænget eksponering været knyttet til hudkræft . Ifølge den Skin Cancer Foundation , UV skader hudens DNA , og mens kroppen behøver forsvar og reparation mekanismer til dette , vores kroppe er ikke perfekt , og nogle gange DNA bliver permanent beskadiget .

Eye Skade


Mens muligheden for hudkræft fra overeksponering for ultraviolet lys ofte er den primære bekymring , er de øjne ofte glemmes og er meget modtagelige for UV- skader . Ligesom på kort sigt skader på huden , ikke kun øje eksponering for UV- stråler ikke forårsage stor skade bortset fra mindre ubehag . Men over længere perioder , hjælpe UV stråler forværrer den aldrende øjne , overtalelse grå stær og blindhed .

Misforståelser

Mange falsk tro garvning kan faktisk hjælpe med at forhindre risikoen for UV eksponering ved at øge mængden af melanin i huden . Dette desværre er en logisk , men forkert konklusion . Skin Cancer Foundation rapporterer, at kun naturligt forekommende melanin beskytter mod UV- skader . Mørkfarvning i huden gennem garvning er bare kroppens reaktion på for meget sollys .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.