kloningsteknologi

Muligheden for kloning af mennesker begyndte , da den får " Dolly " blev første klonede i 1977 . Siden da kloning er produceret på verdensplan opmærksomhed og bekymring på grund af den videnskabelige og etiske implikationer det kommer med . " Kloning " er en paraplybetegnelse , som forskere til at skildre forskellige processer duplikere biologisk materiale

Hvad er Kloning


kloning. ? er processen med at skabe en organisme , der har nøjagtig samme genetiske sammensætning som et andet . Det betyder , at hver bit af DNA er den samme mellem de organisme eller " genetiske kloner " , som de er kendt .

DNA kloning


Også kendt som molekylær , gen eller rekombinant DNA -teknologi er overførsel af en DNA fra en organisme til selv at overlappe genetiske elementer som bakterieplasmid og derefter sendes ind i en fremmed værtscellen til at producere en " klon ". At være praktiseret siden 1970'erne , er det stadig udbredt i laboratorierne i dag .

reproduktiv kloning


Denne form for kloning bruges til at " gengive " en dyr at have lignende nuklear DNA som en anden dag eller tidligere eksisterende dyr . Fåret Dolly , det første pattedyr at blive klonet fra voksne DNA blev skabt af reproduktiv kloning af en proces, der kaldes kropsceller ( somatisk ) .

Terapeutisk kloning


Også kendt som foster kloning denne proces bruges til at producere stamceller fra menneskelige embryoner til forskning og studier . Dette kan være nyttig til behandling af forskellige sygdomme som Alzheimers , kræft og hjertesygdomme , men da det indebærer ødelæggelse af et menneskeligt embryon er det giver anledning til etiske overvejelser.

Kritik af kloning

Kloning bringer en liste over kritik , herunder sin meget dyre og ineffektive metoder , lave succesrate , DNA problemer, der gav anledning til andre sundhedsmæssige risikofaktorer og sænke den forventede levetid for de klonede organisme, ifølge Human Genome Project .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.