virkningerne af kontinuerlig lys på mennesker

Beviser er stigende , at løbende og udvidet eksponering for lys, i modsætning til at have den helt mørke aftener og nætter vi udviklet med , har skadelige virkninger på menneskers sundhed , at vi var uvidende om indtil for nylig . Der har ikke været nogen undersøgelser på mennesker , hvor emner udsættes for lys uafbrudt i dagevis ( dette ville være uetisk ) , men mange er blevet gjort på dyr , der indikerer , at mindst et par timers total mørke er nødvendige for optimal sundhed . Problemet er, at lyset rammer nethinden i øjet , selv gennem en lukket øjenlåg , hæmmer kroppens produktion af melatonin , et hormon , der er ansvarlig for en god søvn , produktion af andre hormoner og en række andre nødvendige funktioner .

Søvnproblemer


Ifølge George Brainard , en professor i neurologi ved Jefferson Medical College , udsættelse for lys om natten kan forstyrre kroppens døgnrytme ( som fortæller os, hvornår det tid til at sove og når at vågne ) , der drives for en stor del af melatonin produktionen . Dette kan resultere i en række af søvnforstyrrelser , herunder ikke kun søvnløshed , men forsinkede søvn-fasen lidelse så godt, hvor en person kun kan falde i søvn meget sent om natten --- så har svært ved at være fuldt vågen i tide til arbejde eller skole .

Breast Cancer


I øvrigt hæmmede melatonin produktion ser ud til at placere kvinder på unaturligt høj risiko for at udvikle brystkræft . Journal of National Cancer Institute rapporter en undersøgelse forbinder øget eksponering for lys om natten for at en større procentdel af brystkræft . Tilsyneladende , kvinder, der konsekvent natarbejde , som kabinepersonalet og fabriksarbejdere , er op til 35 procent større sandsynlighed for at få brystkræft --- og blind kvinder, hvis melatonin niveauer ikke påvirkes af lys på alle , har op til 50 procent lavere brystkræft satser .

Melatonin og autisme


Ifølge Dr. Jaak Panksepp , en psychobiologist og neurolog på Bowling Green State University , der er holdepunkter for en sammenhæng mellem lav melatonin niveauer og autisme . Relativt lidt forskning er blevet udført på dette område indtil videre.

Environmental Effects


Selvfølgelig , mennesker er ikke de eneste levende væsener er berørt af konstant eller høj eksponering for lys . Fugle er også, som er planteliv. Fugletræk er ofte desorienterede af natten lyskilder og undertiden crash , dødeligt . Og en anden , tilsyneladende mere godartede effekt af overaltlysende er overvækst af algevækst på ferskvand overflader --- dette kan ikke kun lavere drikkevandskvaliteten for mennesker og andre dyr , men kan kaste økosystemet i dammen eller søen ud af whack ( som kan i sidste ende også påvirke menneskers fødevarer kilder ) .

hvad du kan gøre ved det

En af de mest effektive måder at undgå forbyggede udsættelse for lys er at sove i et helt mørkt rum . Dette kan opnås ved at trække tunge , mørke gardiner eller nuancer ( professionelt kaldet " blackout " nuancer ) over dine vinduer om natten , og slukke enhver og alle kilder til kunstig lys i rummet . Det er også en god idé at undgå nat -skift arbejde, hvis det er muligt, eftersom det kræver at sove i løbet af dagen , når det er svært at opnå fuldstændig mørke . Det er nok en god idé at undgå at være oppe meget sent på en regelmæssig basis , for at igen forkorter den tid, du sandsynligvis vil være i stand til at sove i fuldstændig mørke .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.