blod kemisk analyse

Den menneskelige krop består af en kompleks blanding af celler og kemiske forbindelser, der er til stede i forskellige koncentrationer . Ændringer af disse fusioner kan føre til sygdom . For at analysere makeup og koncentrationer af kemikalier i blodet , anvende klinisk kemiske laboratorier en række analysatorer og principperne i kemi

Klinisk Kemi


Den kliniske kemi laboratoriet er udstyret til at analysere de kemiske egenskaber af blod . Blod indeholder forskellige kemikalier, som er afgørende for et velfungerende krop . Disse kemikalier omfatter proteiner , enzymer , vitaminer , mineraler , lipider ( fedtstoffer ) og sukker . Adskillige teknikker anvendes til at måle disse kemikalier i blodet .

Turbidometry


Turbidometry bruger princippet om lysabsorption at måle koncentrationen af kemikalier i stoffet . Når plasma eller serum fra blodet er blandet med visse reagenser , de efterfølgende kemiske reaktion danner uklarhed , eller uklarhed i prøven . Turbiditet måles ved den mængde lys, der får lov til at passere gennem prøven . Jo større koncentration af kemisk stof, der analyseres , jo større uklarhed og jo lavere mængde lys , der passerer frit gennem prøven .

Kolorimetri


Kolorimetri virker meget på samme måde som turbidometry virker . Forskellen er , at kolorimetri analysatorer kigge efter en ændring i farven af prøven efter et reagens tilføjes til prøven. Graden af farveændring er direkte proportional med koncentrationen af det kemiske analyseres i prøven . Så flere kemiske stede i prøven , jo større farveændring , der vil blive opdaget af analysatoren .

Immunologi


Immunologi består af at anvende antistoffer rettet specifikt mod visse kemikalier til at opdage disse kemikalier . Dog antistoffer er kun nyttige i forbindelse med afsløring store molekyler som proteiner eller hormoner . Antistofferne , der anvendes i klinisk kemi er normalt mærket med en radioisotop eller et enzym . Efter tilsætning af antistoffer mod prøven , er overskydende antistof fjernes . Uanset antistoffer knyttet til den kemiske at blive analyseret , vil blive opdaget via vedlagte etiket .

Kromatografi

Chromatografi analysatorer måle koncentrationen og makeup af kemiske stoffer ved at lede prøven analyseres gennem en kolonne ( normalt papir eller en gas) . Mens prøven passerer gennem kolonnen , er de forskellige kemikalier , der udgør prøven adskilt. De separerede kemikalier er herefter identificeret ved deres størrelse og form i kolonnen . Mange test for forbudte stoffer i urin og blod er baseret på dette princip .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.