grunde til at bruge lynafledere

Lynafledere er enkle i design og alligevel kan beskytte mod farlige vejr effektivt . Uden lynafledere , ville skaden på høje strukturer være enorm . Skyskrabere , radio tårne og broadcast antenner skal alle lynafledere for at undgå skader i storme . Lynafledere beskytter også mindre strukturer som huse fra den betydelige fare, som lyn

Funktion


Under tordenvejr , ladede ioner i skyerne ophobes og begynder at nå mod jorden til en udgivelse sti . Dette tiltrækker modsat ladede ioner ved jordoverfladen , der er koncentreret på sylespidse kamme . Pointen i en lynafleder , lavet af meget ledende materiale , giver den nemmeste vej til disse ioner . Når nok ioner akkumuleres for at muliggøre en strejke , de resulterende lyn følger dette letteste vej til lynafleder . Stangen gennemfører herefter deres elektricitet til en grundstødning punkt via ledende ledninger . Den elektricitet, forsvinder efter at have nået jorden .

Historie


Det lynafleder var en 18. århundrede opfindelse af Benjamin Franklin . I 1750 , han først beskrev lynafleder som en 8- til -10-fods jern stang fastgjort til taget af en bygning . Efter eksperimenter , der viste sig lyn var en form for elektricitet , Franklin begyndte at anbefale , at lange , spidse jern stakes anbringes på tagene af høje bygninger . Selv inden for Franklin 's levetid , kom mange af disse lynafledere i brug . Det grundlæggende design for lynafledere forbliver den samme i dag .

Fordele


På trods af at sige , lyn gør strejke to gange . Høje bygninger kan modtage snesevis eller endda hundredvis af lynnedslag i løbet af et år , med flere strejker muligt i løbet enkelt storme . Uden en lynafleder , kunne hver af disse strejker skade , elektrisk stød eller brand . Moderne skyskrabere afhænger lyn stænger . Lavere bygninger og private hjem også nyde godt af lynafledere , især hvis taget af strukturen er det højeste punkt i det omkringliggende område . Med ild et sandsynligt resultat af selv en enkelt lynnedslag , skal du have et system til at omdirigere lyn væk fra huset .

Overvejelser


En lynafleder virker ikke uden en god beliggenhed for at jorde opkræve rammer stangen . Du bør give alle lynafledere i jorden , helst jord, der er fugtig og fyldt med elektrolytter . Hvis du ikke har en god jordforbindelse beliggenhed , elektricitet har større mulighed for at sprede sig fra det oprindelige grundstødning site og påvirke mere område.

Geografi

Nogle dele af verden er mere tilbøjelige til at lynnedslag end andre . Regioner med højere forekomster af tordenvejr brug for mere beskyttelse end områder med lille lyn . I USA , . lynnedslag med den største hyppighed i den sydlige , østlige og centrale dele af landet Lyn er også en sæsonbestemt trussel i ørkenen områder som Southwest . Bygninger belysning-udsatte områder skal altid have lynafledere .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.