negative virkninger af lungekræft

Lungekræft er stadig en af de mest almindelige og dødelige stammer blandt kræftpatienter . Forskellige typer og stadier af sygdommen kræver forskellige behandlinger , som kan hjælpe med at helbrede patienter med lungecancer , men kommer med deres egen bivirkninger og sygdomme , herunder hårtab og opkastning . Men den ultimative negative virkning af lungekræft er død , når sygdommen går ubemærket eller ubehandlet

Hvordan det rangorden


Lungekræft er den mest dødelig stamme af kræft i både mænd og kvinder , ifølge Cedars-Sinai Medical Center . En tredjedel af dem , der døde af kræft i USA har lidt af lungekræft . Medicinsk statistik viser et lille fald i mænd at udvikle lungekræft inden for de seneste år , mens antallet af kvinder pådrage sig sygdommen er på fremmarch . For mindst fire årtier førte brystkræft alle dødelig kræft-relaterede dødsfald hos kvinder . Men i 1987 , overhalede lungekræft brystkræft som den førende dødelig kræft pletten hos kvinder .

Årsager til Lung Cancer


Den amerikanske Surgeon General , Centers for Disease Control og Forebyggelse og American Cancer Society alle lægger førende skylden for lungekræft på cigaretrygning . CDC rapporterer, at rygning er årsag til omkring 90 procent af lungekræft dødsfald blandt mænd og næsten 80 procent af disse dødsfald blandt kvinder

Typer og symptomer


Lungekræft opdeles i to kategorier : . småcellet og ikke -small celle . Begge typer opfører sig anderledes i det menneskelige legeme og kræver forskellige behandlinger .

Små cellet lungekræft spreder hurtigere og ofte opdages på mere avancerede stadier , ifølge Cedars-Sinai . Denne type tegner sig for omkring 25 procent af alle tilfælde af lungekræft og kan omfatte begrænset stammer begrænset til brysthulen og omfattende stammer spredning uden for brystet . Ikke-småcellet lungekræft tendens til at være mere isolerede og ikke spredes så aggressivt .

Selv om nogle patienter med lungecancer udviser ingen symptomer overhovedet , de fleste udstille hoste ( herunder blod-producerende hoste ) , lungebetændelse , skulder eller ribben smerter, hæshed , vægttab , tab af appetit eller en kombination af disse symptomer .

Procedure for behandling


Små cellet lungekræft involverer ofte mere avancerede behandlinger som kemoterapi og strålebehandling. Kirurgi generelt er ikke en mulighed , da denne form for kræft sædvanligvis breder sig uden for lungerne på tidspunktet for diagnosen . Kemoterapi medfører bruge kemikalier for at stoppe evne til kræftceller til at dele sig og formere sig. Denne behandling kan forårsage andre sygdomme og bivirkninger hos kræftpatienter , fordi den medicin også dræbe visse typer af andre celler i kroppen , såsom hår celler og de celler denne linje tarme . Strålebehandling virker ved at udsætte kræftsvulster for stråling med henblik på at formindske kræft . De isolerede karakter af ikke-småcellet kræft ofte betyder tumorer kan fjernes ved simpel operation .

Forebyggelse Metoder

Blandt de mest effektive metoder til forebyggelse af lungekræft er ikke rygning og begrænsning af eksponering for passiv rygning . CDC rapporterer, at rygere , der sparke vane sænke deres risiko for lungekræft og andre former for kræft , hjertesygdomme , slagtilfælde og vaskulære sygdomme. Rygere, der afslutter ofte oplever færre luftvejssygdomme og betingelser , som hoste og åndenød . Fem til 15 år efter den sidste cigaret , en ex-rygerens risiko for lungekræft halveres , American Cancer Society Reports .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.