vener anvendes i tapning

Tapning er den handling at tage en blodprøve fra vene af en patient til laboratorieundersøgelse og analyse . Det er en vigtig del af sundhedsvæsenet verden . Bioanalytikerens er specielt trænet i denne teknik , og er i stand til at skaffe blod fra flere forskellige vener i kroppen . Blod er som regel tegnet med venerne i armen , selv om hånden venerne også kan anvendes

Antecubital . Fossa


Den antecubital fossa er det område af armen i nærheden af albuen . Dette område er på forsiden af og under bøje af armen ved albuen . Der er flere store blodårer , der løber gennem dette område , tæt på overfladen . Det kan være svært at finde disse vener hos nogle patienter , især hvis patienten er dehydreret , overvægtige eller får kemoterapi .

Tre Primary Veins


Der er tre vener mest almindeligt anvendte i venepunktur , eller tapning . De er cephal , median kubiske , og Basilic vener . Disse tre vener findes i antecubital området . Den cephal vene er fundet på det laterale eller uden af armen . Medianen kubiske blodåre , som foretrækkes til at bruge , ligger tæt på centrum , og Basilic vene er placeret på den indre , eller mediale del af antecubital området .

Median kubiske


Medianen kubiske vene er Den foretrukne vene for tapning , fordi det er normalt større end de andre vener og mere stille. Vener kan flytte eller rulle , hvilket gør det vanskeligere at udføre tapning . Medianen kubiske er typisk godt forankret , hvilket gør det mindre sandsynligt , at patienten vil føle smerte under tapning , eller blå mærker bagefter .

Andre Antecubital Veins


Den cephal og Basilic vener kun anvendes , hvis den mediale kubiske vene ikke er filt eller er beskadiget på nogen måde . Den cephal vene er det andet valg normalt , da det er ganske godt forankret . Dette er ofte den eneste vene , der kan mærkes hos patienter, der er overvægtige . Den Basilic vene holdes som en sidste valg mulighed . Det ruller lettere og kører direkte over en nerve og en arterie , hvilket gør det til en mere farlig og smertefuld område at bruge .

Hånd Veins

Nogle gange vil ingen af venerne i antecubital fossa kunne mærkes . De må heller ikke kunne anvendes på grund af intravenøs placering eller tilskadekomst. Hånd vener kan anvendes , hvis det ikke er muligt at bruge antecubital årer . Venerne i hånd og håndled er normalt tæt på overfladen , men de er tilbøjelige til bevægelse og rullende . Ved hjælp af disse vener synes at være mere smertefuldt for patienten , da der er nerver , der løber gennem hånden så godt. Hvis du bruger disse vener , er det vigtigt at forankre venen med hånden , holde den på plads , når du trækker blodet .

Andre Veins

venerne i benene , fødderne , og ankler kan ikke bruges uden udtrykkelig tilladelse fra en læge . Normalt , hvis disse vener skal anvendes , vil lægen tegne blod . Der er potentiale for blodpropper i form, når disse vener anvendes .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.