fordele og ulemper af rbGH

Omkring 17 procent af alle køer i USA er behandlet med rekombinant bovin væksthormon ( rbGH ) . Sikkerheden af dette produkt er baseret på en enkelt 90- dages studie på rotter . Selv godkendt og forsvaret af Food and Drug Administration ( FDA ) , fordele og ulemper ved rbGH fortsat omdiskuterede mellem store biokemiske virksomheder og mejeriindustrien på den ene side , og dyrerettigheder og fødevaresikkerhed går på den anden .

Identifikation


Rekombinant kvægvæksthormon er en kunstig , lab-syntetiseret udgave af det naturlige hormon bovin somatotropin . Oprettet af Monsanto ved hjælp af rekombinant DNA- teknologi , var rbGH først markedsført som Posilac i 1994 efter FDA-godkendelse . Det syntetiske hormon er nævnt i litteraturen som rbGH , som rekombinant bovin somatotropin ( rBST ) , eller blot som kunstige væksthormon . Mejeriindustrien forsvarer brugen af rbGH fordi det øger mælkeydelsen af køer , men andre er berørt af de sundhedsmæssige risici for både dyr og mennesker , der spiser mælken .

mere mælk


Brug af rbGH øger mælkeproduktionen hos køer med omkring 11 procent , og i nogle tilfælde med op til 40 procent . Dette er den primære fordel forbundet med brugen rbGH , den øgede produktion gør det muligt for landmændene enten at sælge mere mælk eller egne færre køer , som begge fører til større overskud . Fortalere for rbGH , herunder Monsanto og FDA , hævder der ikke er nogen forskel mellem mælk produceret af køer , der modtager rbGH og mælk fra køer , der ikke er .

Risici for Dyr


Selv hvis den producerede mælk er identisk , er der bevis for, at brugen af rbGH indebærer betydelige risici for dyrene selv . En meta-analyse af flere undersøgelser , der udgives af den canadiske Veterinary Medical Association , viste, at mens køer indtages mere mad dagligt , mens den rbGH , de alligevel tabte vægt og vises faldt generelle sundhed . En lignende undersøgelse foretaget af EU's Videnskabelige Komité for Dyrs Sundhed og Trivsel fandt også en næsten 25 procent stigning i forekomsten af mastitis ( en betændelse i yver ) , en 40 procent reduktion i fertiliteten og en 55 procent stigning i risikoen for halthed .

risiko for mennesker


Risiko for rbGH til mennesker er også gældende , men sværere at bevise . FDA har anført, at enhver rbGH overføres i mælk til mennesker ikke indebærer nogen risiko på grund af lave eksponeringsniveauer . Påstande om, at mælk fra rbGH-behandlede køer indeholder højere niveauer af insulin-lignende vækstfaktor -1 ( IGF -1 ) , som har været knyttet til tyktarmen og brystkræft hos mennesker , er fortsat kontroversiel . Flere undersøgelser , sammenfattet i en rapport udarbejdet for det blandede ekspertudvalg for Tilsætningsstoffer i Levnedsmidler , har vist, at IGF -1 i mælk kan overleve fordøjelsen i maven og optages i tyndtarmen .

The Milk

Monsanto fastholder at den producerede mælk fra køer behandlet med rbGH kan skelnes fra andre mejeriprodukter efter pasteurisering . Ikke desto mindre modstandere af brugen af rbGH , ligesom Bæredygtig tabel , pege på blødning og sekretion af pus som følge af mastitis i behandlede køer som en betydelig forfalskning af den producerede mælk med rbGH . At pasteurisering mindsker de sundhedsmæssige risici ved denne fremmedlegemer ikke gør det mere attraktivt for mange forbrugere : Den Europæiske Union , Japan , Australien og Canada har forbudt brugen af rbGH grund for både dyrs og menneskers sundhed bekymringer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.