historien om glucose

Glucose er et kulhydrat ansvarlig for den søde smag af mange sukker , herunder nogle former for frugt . Glucose er også til stede i den menneskelige krop , og mennesker, der lever med diabetes skal overvåge indholdet af glukose i blodet . Vores forståelse af , hvad der præcist glucose er, og hvilken rolle den spiller i vores daglige liv har været at udvikle i århundreder

Hvad er Glucose ?


Glucose er et kulhydrat , og mere specifikt , en monosaccharide ( en simpel form for sukker ) . Det betegnes som C6H12O6 . Den findes i frugt , planter , den menneskelige krop , nogle former for bakterier , og nogle svampe . De tidligste kendte henvisning til " druesukker " alias glukose kommer fra maurisk skrifter , der dateres tilbage til 1100-tallet .

Marggraf


I 1747 havde Andreas Marggraf , en farmaceut , der bor i Tyskland , som allerede er isoleret saccharose sukkerroer . Han isolerede glukose for første gang fra rosiner . Imidlertid har han ikke kalde denne isolerede sukker , og i stedet blot kaldes det i hans noter som " eine Art Zucke ", som betyder , " en slags sukker. " Marggraf arbejde banede vejen for Konstantin Kirchoff i 1811 , der var i stand til at producere en sukkerlage fra isolerede glukose .

Dumas


i 1838 , den franske kemiker Jean Baptiste André Dumas ( 1800-1884 ) navngivet stof isoleret af Marggraf næsten 100 år tidligere . Han kaldte det " glukose ", som er afledt af det græske " glycos ", der betyder sød . Dumas blev senere anerkendt for dette og andre bidrag som en pioner inden for organisk kemi .

Fischer


tysk videnskabsmand Emil Fischer vandt i 1902 Nobelprisen i kemi til dels på grund sin forskning til glukose . Fordi glukose er brug for så mange af den menneskelige krops daglige processer , forståelse glukose var en nøgle til at forstå organisk kemi . Syntesen af glukose lov Fischer at organisere stereokemiske konfiguration af alle de kendte sukkerarter .

Udvikling af blodsukkeret Læsere

Verdens første blodsukkerapparat blev kaldt Ames Reflektans Meter , patenterede den 14. september 1971. Opfinderen var Anton Hubert ( Tom ) Clemens , der opfandt måleren til at læse en allerede eksisterende type af teststrimlen , kendt som Dextrostix . Dextrostix , til gengæld var udtænkt af opfinder Ernie Adams . ARM var ikke en bærbar meter , og var beregnet til at blive brugt i en læge kontor .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.