hvad er gentamicin sulfate ?

Gentamicin sulfat er en potent antibiotikum . Det forekommer som hvide til buff pulver og er opløseligt i vand , men uopløseligt i ikke-polære opløsningsmidler som alkohol og æter . Gentamicin sulfat er yderst nyttigt lægemiddel til behandling af infektioner forårsaget af aerobe og gram-negative bakterier som Enterobacter , Acinetobacter , og Pseudomonas . Det kan også gives til de patienter, der har udviklet infektioner forårsaget af mykobakterier ( dvs. stavformet bakterier, der forårsager sygdomme , herunder tuberkulose ) . Gentamicin sulfat er en stærk medicin , og høje doser og udvidet brug kan forårsage alvorlige og varige mén .

Historie


Den første kommercielle produktion af gentamicin sulfat daterer sig tilbage mere end 40 år . I løbet af denne tid , var gentamicin sulfat den eneste tilgængelige antibiotika til behandling af bakterieinfektioner . Gentamicin sulfate blev administreret til patienter på hospitaler , sundhedsklinikker og private plejehjem til kamp mod alvorlige infektioner . Læger opdagede hurtigt , at gentamicin sulfat kunne være til skade for værten på grund af dens ødelæggende bivirkninger . Der er risiko for, at patienter kan miste syn og hørelse magt permanent . Men for mange år , var der ingen erstatning for gentamicin sulfat , og læger nødt til at fortsætte det på trods af farerne.

Farmakologiske egenskaber


Gentamicin sulfat er et alsidigt antibiotikum . Det er let absorberes af humane celler og væv . Effektiv koncentration af gentamicin sulfat stadig , så længe seks til otte timer efter intramuskulær administration . På grund af sin synergistiske virkninger, er gentamicin sulfat undertiden bruges sammen med andre antibiotika som penicillin til behandling af streptokokker infektioner , især i endocarditis .

Bruger


Gentamicin sulfat anvendes til behandling af gram positive og gram negative bakterielle infektioner samt neonatale og sepsis sepsis . Det er også effektivt til behandling af vedvarende forureninger . Gentamicin sulfate er et ordineret medicin til behandling af alvorlige og tilbagevendende infektioner i mave-tarmkanalen, urinvejene , og de nedre urinveje . Fordi gentamicin sulfat er meget modstandsdygtigt over for bakteriel infektion , er det nyttigt for udvidet vævskultur og virus undersøgelser .

Forholdsregler


Mennesker med præ-eksisterende lever og /eller nyresygdom kan være overfølsomme over for virkningerne af gentamicin sulfat . Så skal antibiotikummet administreres med ordentlig pleje for patienter, der har nyresygdom . Dette antibiotikum er blevet neuromuskulært blokerende aktiviteter , så det er kontraindiceret til patienter som har forudeksisterende neuromuskulære lidelser .

Bivirkninger

Gentamicin sulfat er berygtede på grund af sin ototoksiske og nefrotoksicitet . Dets toksiske effekt på nyrerne interfererer med fosfolipider metabolisme i urinvejene , hvilket resulterer i uønskede udslip af flygtige enzymer i cellerne .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.