hvad er primær succession ?

Primær succession er den biologiske og økologiske proces om at udrydde alle former for liv på grund af en massiv naturfænomen . Det er en begivenhed, der finder generationer at fuldføre : . Den tidligere livsformer i det berørte område er ødelagt, og senere erstattet af en ny substrat , der kan tilpasses til mindre strenge betingelser , blomstrende på jord og mineraler

Du skal bruge:
Jogging sko .
Tidsskrift .
Skridttæller .
. Stopur

Årsager


Starten af primære økologiske succession kan være forårsaget af to typer af fænomener : vulkanudbrud eller istider . Når lavastrømme på golde jord , pioner planters liv som lav , mos , alger og svamp kombineret med abiotiske elementer som vind og vand overtage jorden og skabe et nyt levested . I løbet af evolutionen , er disse pioner anlæg erobret og erstattes med planter , der overlever på mineralsk restprodukt . Disse anlæg består af græs , buske , terrestrisk vegetation og løvtræer , der kommer til at danne jungler , regnskove og overdrev over tid .

Funktion


Økologisk succession er naturens måde at foryngende jordens naturlige ressourcer , i form af jord og indhold af mineraler, samt danner habitater . Imidlertid, var forekomsten af primær succession er ikke sandsynlig i en overskuelig fremtid , da de fleste arealer, der allerede indeholder en funktion økosystem .

Effects


Primær succession ofte resulterer i en uberørt habitat fyldt med rig vegetation , der svarer til det færdige regnskove omgivende tidligere aktive vulkaner . For eksempel er øer dannet af vulkanudbrud , samt dale , som kom fra istid , ganske rigt på indhold af mineraler, som igen kan være en god kilde til naturlige ressourcer samt høj grad bidrager til landbruget . Disse områder , rig med vegetation , giver et ideelt miljø for en foryngelse af naturlige ressourcer .

Betydning


Fænomenet primære succession er afgørende for at opretholde balancen i naturen . Mens de katalysatorer af primær succession anses for at være forfærdelige katastrofer , er de også de samme faktorer , som resulterer i en foryngelse af golde jord . Langt jungler og planteliv som følge af primær succession har taget deres egen rolle i at bevare biodiversiteten ved at tjene de krav, andre livsformer , både dyr og mennesker .

Fordele

Primær succession har hjulpet menneskeheden gennem hele historien. Med den store vegetation , der tilbydes af de uberørte skove og overdrev , var mennesket i stand til at udvikle landbruget , og snart efter , samfund og civilisationer . Vegetationen har også muliggjort en styrkelse af færdigheder og opfindelsen af redskaber og innovation , hvilket giver en bedre livskvalitet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.