hvad er triage ?

Når det bruges i en nødsituation medicinsk indstilling , at begrebet triage indebærer en hurtig vurdering af de tre store kroppens systemer : i hjertet, hjernen og lungerne . Denne indledende vurdering bestemmer sværhedsgraden af patientens tilstand og er blevet etableret i et forsøg på at sikre , at de mest kritiske patienter får lægehjælp første

historie Triage


Ordet triage er afledt af det franske ord , " Trier ", som betyder " at vælge eller at sortere . " I et hospital skadestuen det medicinske personale vil triage patienterne til at bestemme graden af deres tilstand .

Kredit til dagens triage daterer sig tilbage til en af Napoleons hær kirurger , der udtænkt denne effektive evaluerings-og kategorisering metode for de sårede i kamp . Vurderingen blev foretaget uden hensyn til den militære rangorden hos patienten .

Detaljer om Triage Assessment


Hjertet er vurderet for overordnede stabilitet . Dette kan hurtigt afgøres ved at observere den styrke af pulsen , farven af slimhinder , og kapillær refill tid . Hjernen er vurderet ved at observere den enkeltes bevidsthedsniveau . Medicinske fagfolk vurdere, hvor godt den person reagerer på stimuli , hvis personen synes opmærksom på sine omgivelser og er sammenhængende . Lungerne Vurderingen foretages ved at observere og lytte til patientens vejrtrækning . Konkret vil en sundhedsperson at afgøre, om personen har en spærret luftvejene eller hvis hendes vejrtrækning meget anstrengt . Enhver af disse ovennævnte betingelser oejblikkelig , akut behandling .

ABCD Triage Skridt for Børn


Ifølge The Pocket Book of Hospital Care for Children offentliggjort af Verdenssundhedsorganisationen , ABCD triage metoden er en glimrende metode til vurdering der skal anvendes til børn ind på skadestuen . ABCD står for luftvejene , vejrtrækning , cirkulation /koma /kramper og dehydrering . Hvert bogstav refererer til en nødsituation tegn, eller et sæt af tegn , der betyder behovet for øjeblikkelig lægehjælp og behandling .

Overdragelse efter Vurdering


Ifølge agenturet for Healthcare Forskning og Kvalitet , bør triage processen tage 04:58 minutter. Desværre , på grund af en række omstændigheder , der kan omfatte en underbemandet skadestue , er dette ikke altid tilfældet , ifølge U. S. Ministeriet for Sundhed og Human Services .

Når den oprindelige triage vurdering har fundet sted , er patienten tildelt en status . De tre niveauer af hastende tilfælde omfatter nødsituationer status for øjeblikkelig behandling , prioritering status til øjeblikkelig behandling lige bag nødsituationer og ikke-hastende status .

Yderligere begreberne Triage

Lån udtrykket fra sundhedsvæsenet indstilling , at begrebet triage kan nemt overføres til forskellige forretningsområder arbejde flow situationer . I erhvervslivet, refererer triage praksis med at opdele arbejde eller klienter i forskellige prioriterede niveauer . Ved at gøre dette , er den højest prioriterede områder altid behandles først og klienter ikke går tabt .

Det lader forretningsmand operere i en konstant tilstand af vurdering og prioritering . Ved at bygge denne praksis i situationer , giver det den person, vurdering altid operere på det højeste niveau af effektivitet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.