hvordan man bruger en blind stok

Dem med dårlig eller ingen vision er ofte afhængige af forskellige værktøjer til at hjælpe dem komme rundt. Blandt disse værktøjer de mest almindelige er specielt uddannede førerhunde og gå stokke . For dem der ikke kan være omkring hunde , eller som ikke har penge til at købe en Seeing Eye hund , er brugen af en stok den bedste løsning. Men nye brugere kan ofte finde at lære at bruge en stok til at være en langsom og temmelig frustrerende proces

Du skal bruge: .
Walking sukkerrør


1
. Hold sukkerrør i hånden med alle dine fingre krøllet rundt og længden af sukkerrør forlænget fra toppen af din forståelse , som hvis du holder det lige op . Hold din arm ned til din talje og bøje dine håndled , så spidsen af sukkerrør rører gulvet et par meter foran dig .

2 .
Fej sukkerrør langsomt fra venstre til ret til at kontrollere, om noget, som kan placeres omkring dig . Må ikke trække sukkerrør hen over jorden eller støtte din vægt på sukkerrør , hvis du mener du kan snag det i små huller eller revner og skader sukkerrør eller skade dig selv
3
. Lyt til hanen af sukkerrør til at få en bedre hint om, hvad der ligger forude . Som du bliver mere vant til at gå med en stok vil du lære forskellen mellem de barskere og blødere klik og hvordan man justerer selv for hvert enkelt tilfælde . Barskere klik betyder normalt hårdere jorden som cement eller beton , mens blødere klik vink til tæpper eller anden form for pude .
4 .

Når du ikke bevæger sig, holde sukkerrør mod kroppen , så det er ude af alle andres måde . Jo mere du bruger stok jo mere vil du lære om , hvor meget afstand skal være mellem dig og spidsen af sukkerrør . Når du går i stramme skarer eller optaget fortove , skal du finde en afstand , som tillader dig at føle , hvad der foregår omkring dig , men ikke placere sukkerrør i en andens måde .

gode råd og advarsler


 • Nogle stokke har ergonomisk håndtag til brugere , der foretrækker at holde deres sukkerrør en bestemt måde . Hvis du opdager , at din arm eller hånd bliver træt eller anspændt , kan du prøve at holde stokken på en anden måde eller købe en ergonomisk sukkerrør . Nogle brugere kan lide deres stokke længere eller kortere end den gennemsnitlige sukkerrør . Start med en stok , der er væsentligt længere end en gennemsnitlig stok , og hvis du opdager , du ikke bruger sin fulde længde , finde en stok , der er lidt mindre .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.