hvordan man håndterer en medarbejder offentlige nedsmeltning

De fleste af os ved , hvordan man håndterer problemer , der dukker op på arbejde, men blot hvor mange af os ved, hvordan man reagerer på en kollegas offentlige nedsmeltning . Jeg har været igennem et par af disse og har lært et par ting , der vil hjælpe brodden af situationen

Du skal bruge: .
En rolig opførsel


1
<. br > Den første ting at gøre, hvis en medarbejder bliver rigtig ked af og vred og dybest set har en nedsmeltning er at forsøge at bevare roen . Den næste ting at gøre, er at afgøre, om personen er til fare for sig selv eller andre . Hvis det er bare en følelsesmæssig udbrud , odds er de vil roligt ned , hvis du og andre omkring dem bevare roen .

2 .
Hvis personen viser farlige tendenser forsøge at tale dem ud af det , men holde sig neutral , så de ikke føler sig truet . Nogle gange , når de har udluftet deres vrede vil det blive enden på situationen . Må ikke indgå i deres vrede , men prøv at dukke sympatiske hvis det er muligt . Dette kan gøre dem til at føle som om nogen er på deres side.
3 .
Prøv at finde ud af, hvis personen er på medicin eller har nogen sundhedsmæssige problemer , der kunne være årsag til episoden . Uanset hvad har nogen opfordring til akut hjælp, hvis du tror det er nødvendigt . Det er bedre at forebygge end at helbrede .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.