model programmer til udsatte børn

Når jeg forsøger at forhindre fælles adfærdsmæssige problemer blandt børn og teenagere , nogle af de mest effektive programmer er rettet mod unge , der er i risiko for disse former for adfærd , mellemliggende med dem , før adfærden starter . Regelmæssige evaluering er nødvendig for at holde disse programmer vellykket . De bedste systemer bliver modeller for andre forebyggende programmer

Typer


Vellykket programmer for udsatte unge er typisk rettet mod en bestemt type risiko . Akademiske programmer , såsom Head Start , forsøger at hjælpe studerende, der er i risiko for at gøre dårligt i skolen eller ej eksamen fra high school . Programmer om teen seksualitet søge at forhindre teenage-graviditet og risikabel seksuel adfærd . Programmer til ungdomskriminelle eller unge , der er i risiko for kriminalitet søger at mindske den kriminelle adfærd og vold . Programmer såsom DARE sigte på at forebygge narkotikamisbrug .

Tidsramme


for udsatte børn , tidlig indgriben er afgørende . Når risikofaktorerne og adfærd identificeres tidligt , interventionsprogrammer er mere effektive . For unge , der allerede udviser problemadfærd , er langsigtede interventioner normalt mere effektiv end kortsigtede .

funktioner


En artikel i det amerikanske psykolog udarbejdet anmeldelser af forebyggende programmer til at oprette en liste over ni træk ved succesrige programmer . Effektive programmer er omfattende , hvilket betyder , at de løse problemet adfærd på mange niveauer og i forskellige indstillinger . De omfatter en bred vifte af pædagogiske metoder , især aktive undervisningsmetoder . De er intensive og fortsætter over en lang periode , normalt med opfølgning over tid . De er teori-drevet , hvilket betyder, at de videnskabeligt identificere reelle årsager til problemadfærd og derefter tage stilling til disse årsager . De fremmer udvikling af positive relationer, især forholdet mellem udsatte unge og positive voksne rollemodeller . Desuden er effektive programmer korrekt timet , hvilket betyder, at interventionen sker tidligt nok ( helst inden problemadfærd begynder ) , men sent nok at programmets effekt ikke vil være forsvundet i den tid, problemadfærd sandsynligvis begynde . De er socio-kulturelt relevant, som betyder, at de er følsomme for kulturelle faktorer . Endelig effektive programmer evaluere deres resultater frem for at påtage sig deres program fungerer , og de har veluddannede , godt overvåget personale .

Overvejelser


Før et program kan betragtes som en model for udsatte unge , Det bør vurderes videnskabeligt på at sikre , at det er effektivt til at forbedre resultaterne den søger at løse . Ideelt set bør programmet blive evalueret med tiden, således at den langsigtede virkninger også kan evalueres .

Fordele

effektiv model programmer er til gavn for samfund og familier, samt udsatte unge selv . Disse programmer kan reducere teenage-graviditet , ungdomskriminalitet , skole frafald og teen vold . Succesfulde interventionsprogrammer er billigere i det lange løb end senere rehabilitering .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.