om DNA fingeraftryk

DNA fingeraftryk er en proces , der matcher DNA -molekyler til hinanden med henblik på identifikation . Denne proces bygger på tilstedeværelsen af bestemte sekvenser , der findes i det menneskelige genom . DNA kan fås ved henvendelse til en person i en række forskellige måder, herunder hår fibre , blod og hudceller . DNA fingeraftryk er en meget vigtig og populær retsvidenskab teknik

Fakta


DNA , eller deoxyribonukleinsyre , er en kemisk struktur , der skaber kromosomer . Det kaldes en dobbelt helix , fordi det består af to sammenflettede dele af genetisk materiale . Hver af strengene består af nukleotider ( en sekvens af baser ) . De fire baser findes i DNA er adenin , guanin , cytosin eller thymin . De to DNA-strenge er fastgjort ved hver base , og hver af de baser er i stand til limning med en anden base , ifølge " DNA 101 " på Washington. edu . Især guanin obligationer kun med cytosin og adenin obligationer kun med thymin

Introduktion


Alle levende organismer har DNA . dog , hvad der gør en unik er den specifikke rækkefølgen af basepar . Vi har hver især mange millioner basepar i vores DNA , men den faktiske rækkefølge af vores basepar er forskellig fra alle andre på kloden .

Funktion


Identificering sekvenser i DNA er den primære konceptet bag DNA fingeraftryk , ifølge Washington. edu . Fordi der er så mange basepar , har forskerne udviklet et system for at identificere deres ordre uden at gå gennem hele forløbet . DNA- sekvenser gentage , og forskerne blot behov for at identificere bestemt mønster af DNA for at komme op med en DNA fingeraftryk .

Procedure


Når en DNA- prøve er taget fra en person , er det da fysisk ekstraheres og isoleret fra cellerne i et laboratorium . Efter isolation , er DNA fordøjes med visse enzymer , sidesten fragmenter er adskilt af elektroforese ( en proces, der fordeler partikler i en væske under indflydelse af et elektrisk felt ) . Når partiklerne adskilt efter størrelse, kan de så blive opdaget med DNA -sonder og organiseret i et fingeraftryk .

Overvejelser

DNA fingeraftryk er ikke en proces som almindelig fingeraftryk ( der kan bruges til at identificere en mistænkt ) . I stedet er det en proces til sammenligning DNA-prøver , i henhold til Washington. edu . For eksempel er DNA fingeraftryk bruges til at afgøre, om to DNA prøver fra de samme individer , to beslægtede individer eller to ikke-beslægtede individer . På grund lille antal af sekvenser af DNA varierer meget blandt individer , forskerne bruge disse oplysninger til at analysere de reelle sandsynlighed for, at DNA er en kamp .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.