pædiatriske triage oplysninger

Første respondere ankommer til enhver nødsituation , hvor der er flere ofre bruge triage retningslinjer for at beskæftige sig med de forskellige skader . Begrebet triaging ofrene på storstilet hændelser blev først rejst i 1700-tallet , og den blev justeret i løbet af året . Det er nu standard for større ulykker som flystyrt og bombningen af en føderal bygning i Oklahoma City . Triage retningslinjer specifikt for børn blev udviklet i 1995

Fakta


Udtrykket triage stammer fra det franske verbum Trier , hvilket betyder, at separate eller sortere . Begrebet anvendes i det medicinske område blot , og hurtigt at identificere de hårdest sårede og få dem med det samme. Idéen om at gøre det første gang blev indarbejdet i Napoleonskrigene i 1790'erne af den franske kirurg Dominique Jean Larrey .

Typer


Den mest almindelige form for triage er den enkle triage og hurtig behandling ( START ) format . START blev udviklet i 1983 af Hoag Hospital og Newport Beach Brandvæsen , ifølge Start-Triage. com . Kort sagt, det triage retningslinjerne tillader første respondenter at anvende deres ressourcer på multi-ulykke hændelser . En anden form for triage kaldet The Sacco Triage metode , udviklet af Dr. Bill Sacco , giver ofrene en score baseret på det forventede resultat i betragtning af tidspunktet for og adgang til transport og behandling ressourcer , ifølge hjemmesiden Sharpthinkers. com .

Men de fleste triage -systemer beregnet til voksne , ikke børn . Så , i 1995 , indførte Dr. Lou Romig Jumpstart form af triage at yde støtte til børn i multi-ulykken katastrofer , som tager hensyn til de dramatiske forskelle mellem voksne og børn .

Historie


Fokus på forskellene mellem voksne og børn , skabt Dr. Lou Romig , en læge på Miami Children 's Hospital siden 1989 , Jumpstart form af triage specielt til børn i alderen 1 og 8 . Der henviser til START for voksne er afhængig af ofrene er i stand til at besvare spørgsmål , Romig bemærkes, at børn ikke kan være i stand til at reagere på grundlæggende kommandoer . Ligeledes noterede hun er der store forskelle i den måde børns kroppe reagerer , så efter de retningslinjer for voksne måske ikke hensigtsmæssigt .

Time Frame


Når der beskæftiger sig med ofre for traumatiske skader , først respondere har , hvad de kalder " gyldne time ". Målet er at få såret ofrene fra scenen af hændelsen til operationsstuen inden for en time . Triage retningslinjer , specifikt pædiatrisk triage retningslinjer , hjælper EMS leverandører få det gjort . Med en pædiatrisk triage -system , kan akut lægehjælp medarbejdere størrelse op sårede børn inden for et minut og hurtigt klassificere hver sårede barn . Børn er klassificeret efter farver . Grøn er for mindre skader . Gul er for skader , hvor behandlingen kan blive en smule forsinket . Rød indikerer øjeblikkelig hjælp behov . Og sort er for dem , der er døde . Som med voksne er børn ofre triaged før behandling eller transport til hospitaler begynder .

Fordele

Ud over henvisninger til forskellene i børn og voksne , et af de begreber bag Romig Jumpstart- program tager hensyn til, hvor civilt beredskab reagere når der er børn involveret . Systemet giver en "objektiv " ramme, der sikrer børn triaged ved responders "ved hjælp af deres hoveder i stedet for deres hjerter , " ifølge Jumpstarttriage . com . Som med voksne , ved hjælp af triage retningslinjer , skal EMS personalet være opmærksomme på, at de gør livet og døden beslutninger . Som et resultat , får de den bedste hjælp til de mennesker, størst sandsynlighed for at overleve , og ikke bruge ressourcer på dem, der kan dø alligevel .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.