sociale konsekvenser af aids

Ifølge bogen , de sociale virkninger af aids i USA , er epidemier betragtes både en medicinsk og social begivenhed . Socialt , en epidemi forstyrrer livet i et samfund ved at skabe frygt , usikkerhed , skyld , og i sidste ende flyvning. AIDS- epidemien har haft en social effekt over hele verden

Overvejelser


I sine tidlige år , var aids ofte identificeret med mænd der har sex med mænd og stofmisbrugere . Fordi aids berører tusindvis af biseksuelle og homoseksuelle mænd og narkomaner , de sociale virkninger af aids i disse demografi er stærke . AIDS er også blevet et alvorligt problem blandt afrikanske amerikanske kvinder og har forårsaget sociale bekymring i African American samfund .

socioøkonomiske konsekvenser


De sociale konsekvenser af aids kan udvikle sig til en socio-økonomisk problem . For eksempel i Botswana og Sydafrika er de sociale virkninger af aids filt økonomisk . Familier, der har nogen i husstanden er inficeret med virus , mister en indtægt lønmodtager i husholdningen , når virussen dødelig . Dette bevirker, at husholdningernes indkomst per capita at falde , og øger fattigdom .

social afvisning


Der er stadig en stigmatisering og diskrimination relateret til mennesker med aids. Personer med AIDS kan opleve diskrimination blandt folket eller samfund, de er forbundet med , og har potentialet til at blive afvist fra deres samfund .

Betydning


De sociale konsekvenser af aids kan også ses i restriktionerne for rejsende og indvandrere, der ønsker at komme ind i USA . I 1987 udstedte US Public Health Service a rejse og indvandring forbud mod personer med aids .

Kvinder

De sociale konsekvenser af hiv og aids hos kvinder er særligt akut . I mange udviklingslande er kvinder, der er socialt dårligt stillede skylden for sygdommen . Dette gælder også, hvis manden bragt smitten ind i husstanden . Kvinderne er stigmatiseret , og nogle gange forladt af deres ægtemænd og familie .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.