struktur trypsin

Trypsin er et enzym, hvis funktion er at nedbryde føden protein molekyler i deres komponent peptider og aminosyrer . Det er ofte nævnt som proteinase ( en proteolytisk enzym ) . Fordøjelsessystemet , som en helhed , handler med bistand fra tre primære proteinaser , der omfatter trypsin , pepsin , og chymotrypsin . Alle tre proteinaser arbejde sammen for at nedbryde proteiner

Fakta


Fordøjelsen begynder i mavesækken og fortsætter ind i tyndtarmen , hvor trypsin er fundet . Tyndtarmen har en pH på omkring 8 , hvilket betyder, at det er lidt alkalisk , velegnet til maksimal enzymaktivitet . Ved 5 grader Celsius , trypsin ( som et tørt pulver ) er stabilt i mange år .

Indledning


trypsin er produceret af bugspytkirtlen , og det er meget ens i strukturen , i den kemiske sammensætning , og i virkningsmekanisme som chymotrypsin , den primære bugspytkirtlen proteinase . Især indeholder begge enzymer rester af histidin ( en essentiel aminosyre ) og serin en ( organisk stof ) , i de enzymer « aktive sites .

Struktur


Trypsin dannes ved spaltning ( eller kommer sammen ) af inaktive forstadium trypsinogen ( pancreas -enzym) , i henhold til " Enzymer Molekylærbiologisk " af Michael M. Burrell . Det er herefter aktiveret ved en begrænset proteolytisk spaltning på et enkelt peptidbinding og processen er katalyseret af mange enzymer , herunder skimmel proteaser , enterokinase , og trypsin selv . Desuden trypsin er kun aktiv imod proteinmolekyle peptid obligationer, som har carboxylgrupper doneret af aminosyrerne arginin og lysin .

Specifikation


Af alle de proteolytiske enzymer , trypsin er mest restriktive i forhold til antallet af kemiske bindinger , at det bryder . Navnlig er dens protease aktivitet er begrænset til de positivt ladede sidekæder af lysin og arginin . Ifølge Burrell , trypsin også har evnen til at hydrolysere ester og amidforbindelser af syntetisk derivater af lysin og arginin .

Overvejelser

I 1970 's , blev trypsin isoleret fra en række kilder , herunder elg , hval , elefant sæl , svin , mennesker og pighaj . Det har evnen til at udstille både esterase ( et enzym, som opdeler estere til en syre og en acohol ) og amidase ( et enzym, som katalyserer kemiske reaktioner ) aktiviteter . Trypsin hæmmes af en række organofosfatfamilien forbindelser , der omfatter naturlige trypsin inhibitor (findes i bugspytkirtlen ) og diisopropyl fluorphosphatglas . Andre hæmmere omfatter lima bønner , æggehvider , og sojabønner . Sølv ion er også en trypsin inhibitor . På den anden side er trypsin aktivering stimuleres gennem brug af lanthanide ioner .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.