vaccination oplysninger

Vacciner, også kendt som vaccinationer , der er administreret i et forsøg på at beskytte dig eller dit barn fra en sygdom , og at bidrage til at mindske spredningen af en sygdom til andre , pr HealthWise . De fleste vaccinationer er givet som et skud , og indeholder meget små mængder af organismen er ansvarlig for sygdommen vaccinen er designet til at beskytte dig imod. Organismen i vaccinen skud er en svækket eller dødt form , hvilket ikke er nok til at gøre dig syg , men det vil gøre dit immunsystem skabe antistoffer til at kæmpe imod det , beskytter dig mod fremtidige infektioner .

Immunitet


Der er to typer af immunitet --- aktive og passive . Aktiv immunitet er mere holdbare af de to og opstår, når kroppens immunsystem producerer antistoffer til at kæmpe mod en invaderende organisme . Dette kan ske ved eksponering til de faktiske sygdommen eller fra en version , der er indeholdt i en vaccine . Passiv immunitet varer kun for en kort tid --- et par uger til et par måneder --- og forekommer , når en person ikke skaber antistoffer gennem deres immunforsvar , men snarere er givet dem i stedet , pr CDC .

Skema


Vaccinationer begynder sædvanligvis lige efter fødslen , med den typiske spædbarnet tidsplan løber indtil barnets to års fødselsdag . Nogle vaccinationer behøver kun ét skud , mens andre kræver talrige dem spredt ud over en bestemt tidsramme , for at opnå fuld effekt . Teenagere og voksne har brug for regelmæssig vacciner også for sådanne sygdomme som bakteriel meningitis og stivkrampe . En komplet fortegnelse over alle vacciner kan være nødvendigt for skolerne , sommerlejr og rejser i udlandet .

Side Effects


Bivirkninger er almindelige i medicin , og vaccinationer er ikke anderledes. De fleste bivirkninger er mindre , så som ondt i injektionsfelt eller lav feber og forsvinder inden for få dage . Nogle gange kan de være mere alvorlige , hvilket er grunden til det er meget vigtigt at overvåge adfærd og sundhed i et nyligt modtager af vaccinen i et par dage efter at have modtaget skud . Hver vaccine har en anden liste over mulige bivirkninger , så spørg din læge , hvad man skal passe på . Nogle typiske bivirkninger omfatter hovedpine , træthed og irritabilitet , ifølge CDC .

Sikkerhed


Mange mennesker er bekymrede over, at vacciner er usikre , og skabe flere problemer , end de forhindrer . Men FDA kræver vacciner skal testes grundigt , før de er godkendt og til rådighed for offentlig brug , som kan tage 10 år eller mere, afhængigt af vaccinen i spørgsmålet. Bivirkninger eller bivirkninger overvåges via Vaccine Bivirkning Reporting System --- eller VAERS --- og foranledige yderligere undersøgelser , undersøgelser og indsats fra FDA og CDC .

Advarsel

CDC anfører, at på trods af de fordele, der er forbundet med vacciner , bør visse folk enten ikke få dem på alle eller vente . Enhver med en kompromitteret immunsystem , såsom cancer patienter eller patienter med hiv /aids , bør konsultere deres læge, før du accepterer eventuelle vaccinationer . Visse vacciner bør også udsættes , hvis patienten er syg , eller har haft en allergisk reaktion på en tidligere dosis . Nogle vacciner dyrkes inde æg bør så alle med en æg allergi ikke modtage denne vaccine .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.