virkninger af mangel på søvn om frakendelse

Kørsel , mens beruset kan være utænkeligt for dig , men du kan ikke indse konsekvenserne af kørsel døsig . Dette fænomen er så udbredt ( og farligt) at ulykker forårsaget af søvnig bilister har deres eget navn : SRVAs , kort for søvn-relateret trafikulykke , ifølge Drive and Stay Alive , en kampagne i Det Forenede Kongerige at bekæmpe en form for . kørsel , der er blevet sammenlignet med kørsel under påvirkning

Udbredelse


Ifølge National Sleep Foundation , har 60 procent af amerikanerne er optaget til kørsel døsig , hvilket er næsten 170 millioner mennesker . Endnu mere foruroligende , fundamentet rapporter om, at næsten 40 procent , eller ca 100 millioner bilister , har erkendt at falde i søvn bag rattet . Forsigtige skøn fra National Highway Traffic Safety Administration nævner søvnig chauffører som årsag til mere end 1. 550 dødsfald og 71. 000 kvæstede hvert år på amerikanske veje .

Skilte


Din krop vil sende advarselssignaler , når det er for søvnig til at køre . Ifølge den australske-baserede transportulykke Kommissionen , hvis du gaber en masse , find din opmærksomhed er gentagne gange vandring fra vejen eller dine øjne er begyndt at føle ondt , er det et godt tidspunkt at trække over og i det mindste tage en powernap , før der trykkes vejen igen .

Performance


Du skal bruge alle dine sanser og være opmærksomme under kørslen . Når du er søvnig dine sanser er sløvet , der ligner den måde, de er , når under indflydelse af alcohol. The National Sleep Foundation rapporterer, at , som med spritbilister , dem , der er døsig , mens de sidder bag rattet lider træg reaktion tid , dårlig dømmekraft , uvidenhed om omgivelserne , over-aggressivitet og en manglende evne til at bearbejde information --- som alle kan øge odds for at komme i en ulykke .

Undersøgelser


Der er undersøgelser, at bakke op sammenligningen mellem kørsel beruset og kørsel døsig . Ifølge Transport Accident Kommissionen fandt forskerne , at gå uden søvn i 17 timer produceret virkninger, der svarer til , hvad der kunne ses i en fører med en alkoholkoncentration i blodet på 0,05 . I mange stater , er 0,08 betragtes som juridisk beruset . Forskere har også konstateret, at jo længere du holde dig vågen jo mere svækket man bliver , med de chauffører, der havde været vågen i 24 timer at udføre den måde en person med en alkoholpromille på over . 10 kan handle .

Lovgivning

Virkningerne af døsighed om kørekort har høstet så megen negativ opmærksomhed , at lovgiverne i nogle stater forfølger love, som ville gøre søvnmangel chauffører kriminelt uagtsom , hvis de kommer til skade eller dræbe nogen , ifølge National Sleep Foundation .

Forebyggelse

Udover at lytte til din krop , anbefales det , at der på lang vej ture du tager pauser hver anden time --- eller for hver 100 miles , hvad der kommer først . Du bør også køre ikke mere end otte til 10 timer på én dag og kun på tidspunkter, hvor du normalt ville være vågen . Hvis du finder dig selv at blive træt, trække over med det samme og tage en powernap i mindst 15 til 20 minutter .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.