define desinfektionsmiddel

Farlig sygdom-forårsager bakterier kan lure på næsten alle overflader , og mens en grundig rengøring kan slippe af med de fleste bakterier , det tager en desinficerende at dræbe dem og holde dem fra at sprede

Definition


Et desinfektionsmiddel er ethvert stof eller agent , der desinficerer en livløs genstand ved at ødelægge eller forhindre væksten af sygdomsfremkaldende bakterier og vira . Desinfektionsmidler kan omfatte varme , stråling eller kemikalier .

Funktion


Desinfektionsmidler kan arbejde på flere måder . De kan dræbe bakterier ved at nedbryde cellevæggene i bakterier via oxidation . Desinfektionsmidler kan også deaktivere bakterier ved at hindre deres syntetiske processer eller forhindre dem fra at skabe energi .

Typer


Mens varme og stråling kan bruges til at desinficere genstande , der er kemikalier der anvendes mest i husholdninger . Der er mange former for kemikalier , der kan desinficere , men de mest brugte i dagligdagen udrensning omfatter blegemiddel , formaldehyd , hydrogen peroxid , alkohol og halogenerede tertiære aminer .

Effektivitet


Forskellige desinfektionsmidler arbejde for at dræbe forskellige former for bakterier . Nogle er lavet til at fjerne bestemte bakterier eller virus . Andre desinfektionsmidler , kendt som bredspektret , består af en kombination af stoffer til at danne en agent , der kan dræbe mange forskellige slags bakterier .

Vælg et desinfektionsmiddel

vil fastslå, hvilken desinfektionsmidler der vil virke bedst på en bestemt type af bakterier eller virus , tjekke etiketten på beholderen til en EPA ( Environmental Protection Agency ) nummer . Alle kommercielle desinfektionsmidler registrere deres effektivitet med EPA . Antallet kan kontrolleres på Miljøstyrelsens hjemmeside på EPA. gov .

Antiseptiske

Svarende til desinfektionsmidler antiseptika , som også bruges til at dræbe eller forhindre vækst af bakterier . Forskellen er , at brugen af ordet antiseptiske normalt refererer til et stof , der er ugiftige nok, at det kan bruges på levende væv , såsom sprit .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.