vigtigheden af blodbanker

Blodbanker er laboratorium , der har ansvaret for indsamling , behandling , skrive , sikkerhed og opbevaring af blod til forskning og medicinske formål . De fleste blodprøver til medicinsk brug er transfusion til patienter , der har behov blod på grund af traumer , for kirurgi eller som terapeutisk behandling af sygdomme , såsom seglcelleanæmi og anæmi og som følge af kemoterapi I alt er 23 millioner enheder af blod transfunderes årligt . ifølge American Association of Blood Banks ( aabb )

Du skal bruge:
vandhane .
Telefon .

Fuldblod Collection


Ifølge American Association of Blood Banks , otte millioner mennesker frivilligt hvert år at donere blod . På en lokal blodbank --- eller blod drev sponsoreret af en blodbank --- en enhed (ca. en pint ) af fuldblod er indsamlet fra en armvene i en opsamlingspose . Fuldblod er normalt udskilt senere af laboratoriet i dens bestanddele til brug : hvide blodlegemer , røde blodlegemer , plasma og blodplader . Disse normalt samles med komponenter af lignende typer til brug i fællesskabet .

Autolog og aferese


Blood bankerne normalt tilsyn autologe donationer , der er hel- blod fra en privatperson til senere brug af denne person. Autologe donationer er normalt givet på forhånd af den pågældende person , der har opereret eller en medicinsk procedure , hvor der er mulighed personen har brug for en transfusion .

Nogle blodbanker indsamler kun røde blodlegemer , blodplader eller begge dele, ved hjælp af en proces kaldet aferese . I aferese , tages der blodprøver fra arm , filtreres for de specifikke celler , der doneres, og resten straks filtrerede tilbage i donor .

Donor Screening


blodbanker skærm donorer for sikkerhed , før nogensinde acceptere nogen blod fra dem . Blodbanken personalet stille spørgsmål om donors hede historie , oplysninger om mulige udsættelse for infektioner eller graviditet og tage den potentielle donors blodtryk , puls og temperatur . Eventuelle afvigelser vil få medarbejdere til at udskyde donor-at diskvalificere dem fra donation . Den udskudte donor føjes derefter til et register , der blodbanken fastholder . En donor udsættelse kan være midlertidig ( i tilfælde af en reversibel tilstand , som donor har en kold eller for nylig har fået en tatovering ) eller permanent ( f. eks donor, som er hiv- positive ) , men i alle tilfælde , håndhæves for at beskytte forbrugernes sundhed og sikkerhed donoren og blodforsyning .

blodsikkerhed


blodbanker er ansvarlig for at teste og beskytte sikkerheden i blodforsyningen . Bortset fra manuelt screening donorer , blodbanker teste alle donorblod for ABO og Rh gruppe ( kendt som " blodtype " ) , samt for flere smitsomme sygdomme og forurening . Blodbankerne arbejde for at sikre , at blodforsyningen er fri for infektion , uventede antistoffer til stede ( fra graviditet eller tidligere donor transfusioner ) og klar til brug . Sygdomme testet i USA baseret blodbanker omfatter hepatitis B , hepatitis C , HIV -1 og HIV -2 , humane T-lymfotroft virus , og syfilis . . Tests , der ikke er påkrævet, men almindeligvis udføres , også screene for West Nile virus og Chagas sygdom

blodbankerne arbejde for at sikre en uafbrudt til rådighed sikker blodforsyning ved korrekt opbevaring det-at holde blodkomponenter mærkede og nedkølet eller frosset .

Research

Mange blodbanker er også centre for forskning , ved hjælp af en del af doneret blod til yderligere undersøgelse blodlegemer , sygdomme og hvordan man kan forbedre blodsikkerhed og opbevaring .

Flere store blodbanker er også involveret i ledningen-blod forskning , et relativt nyt område af blod forskning , der har potentiale til at behandle tidligere uhelbredelige sygdomme og som en erstatning for knoglemarv transplantationer . Navlestrengsblod , som indeholder stamceller , er indsamlet fra frivillige fødende mødre , der donerer deres nyfødte « moderkager og navlestrenge .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.