hvad er farerne ved paraffin ?

Paraffin stearinlys har været brugt i årtier til at dekorere hjemmet , fejre fødselsdage og opfylde religiøse ceremonier . Nylige undersøgelser tyder på, at mere opmærksomhed bør gives til sikkerheden i brændende paraffin , da den er fremstillet af olie , det samme stof , der bruges til at oprette diesel . Mens undersøgelser er på ingen måde overbevisende på dette punkt , er der en voksende bekymring over konsekvenserne , som brændende paraffin stearinlys kan have på økologi , samt sundheds

Historie


De første stearinlys mentes at have været skabt af romerne og blev lavet af animalsk fedt , eller talg . Bortset fra ko , får og svin talg , har lys også blevet fremstillet af bær og insekter . Den kinesiske blev krediteret med fremstilling stearinlys fra rispapir og voks af en indfødt insekt .

Opfindelsen af paraffin har været en fordel for flere religiøse samfund , der ikke bruger svinekød svinefedt , en traditionel talg i nogle lande .

Miljø


Der har været stigende over effekt af sod , biprodukt af brændende paraffin , på indeklimaet . American Lung Association noter på sin hjemmeside , at hvis paraffin stearinlys bruges hyppigt nok det kan skabe fine partikelforurening. Sod kan efterlade rester på vægge og lofter og kan være svære at fjerne. Nogle tilhængere af vegetabilsk stearinlys tyder på, at fortsætte med at brænde olie-baserede lys kan skabe problemer for det globale miljø så godt.

Sundhed


Brændende lejlighedsvis stearinlys har ikke vist sig at være farlige for sundheden , men brændende en paraffin stearinlys i et lille lukket område , såsom et badeværelse , eller brændende flere i lange perioder kan skabe toksiner i luften , som kan være skadelige at indånde .

The American Lung Association of Minnesota , at forskellige kemikalier frigives i luften , når paraffin er brændt , og at disse gasser kan være farligt , hvis de indåndes . Utilstrækkelig forskning er blevet offentliggjort til at bestemme det niveau , der er sikkert at inhalere .

brandfare


Paraffin stearinlys tendens til at brænde varmere end bivoks eller soja stearinlys , og kan derfor udgøre en større risiko for brand . En række af mærkevarer paraffin stearinlys er blevet tilbagekaldt i løbet af året på grund af højde og størrelse af flammen , som er blevet behandlet af U. S. Consumer Product Kommissionen at være en fare , især når børn kan være til stede .

Controversy

Der er ingen mangel på ressourcer på internettet viser, hvor faren for paraffin stearinlys . De fleste af de kilder , er imidlertid skrevet af tilhængere af vegetabilsk baseret stearinlys , og det er svært at finde upartiske analyser om dette emne . Ikke nok data eksisterer definitivt at fastslå, at paraffin stearinlys er kræftfremkaldende eller kan forårsage lungesygdomme over en lang periode .

dog, øget kontrol , der nu henføres til oliebaserede emissioner tyder på, at forbrugerne bør bruge paraffin stearinlys omhyggeligt og periodisk indtil videre forskning er blevet gjort for at udelukke muligheden for øget sundhed og miljø risiko fra at bruge paraffin stearinlys .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.