hvorfor er hullet i ozonlaget over Sydpolen ?

Menneskeskabte forurening fortsætter med at ødelægge en meget vigtig del af jordens atmosfære : ozonlaget . Ozonlaget har beskyttet jordens befolkning mod skadelig kosmisk stråling i milliarder af år

Historie


I maj 1985 en britisk Antarktis . Kortlægning team af Joseph Farman , Brian Gardiner og Jonathan Shanklin afsluttet en undersøgelse konstateret, at Antarktis ozon faldet 10 procent fra den normale ozon tykkelse for området , ifølge TheOzoneHole. com .

Betydning


TheOzoneHole rapporter , at størrelsen af det antarktiske ozonhul gennemsnit omkring 13 . 3 millioner kvadratkilometer , hele størrelsen af kontinentet , eller en og en halv gange større end USA

Størrelse


En normal lag af ozon beskytter Jorden mod skadelige ultraviolette lys fra solen. Selv Antarktis er ubeboet , hullet udvider til spidsen af Sydamerika .

Misforståelser


Den " hul " er ikke helt opløst . Det er faktisk en udtynding af ozonlaget , som varierer fra 50 til 90 procent tab i det område af hullet .

Potentielle

Den ozon vil sandsynligvis blive et større problem , hvis vi ikke reducere forureningen . Den fortsætter med at blive mere forarmet , som årene går. 2006 sat rekord for ozonnedbrydning med et gennemsnit på 45 procent reduktion .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.