Hvad forhindrer salmonella typhi ?

Salmonella Typhi blev første gang isoleret i 1880 af Karl J. Erberth og er et multi- organ bakterie , der lever i lymphathic væv i tyndtarmen , lever , milt og blodbanen af smittede mennesker . Det er den vigtigste årsag til tyfus og er mest almindelig i høj-risiko lande som Asien , Latinamerika og Afrika , hvor dårlig sanitet og mangel på antibiotika er fremherskende

Årsager til Salmonella Typhi Infektion


Mennesker fange Salmonella Typhi hovedsageligt gennem mad og vand behæftet med urin og afføring fra smittede personer. Skaldyr fanget fra forurenet vand og grøntsager dyrket i jord gødet med smittede afføring og spises rå er to gode eksempler .

symptomer på infektion


Symptomer på Salmonella Typhi , som kan opstå 02:59 uger efter infektion , omfatter en pludselig feber , kraftig hovedpine , kvalme og tab af appetit . Andre symptomer kan omfatte enten forstoppelse eller diarré og generel svaghed eller ubehag .

Forebyggelse Salmonella Typhi


Salmonella Typhi er let forhindres ved hjælp af ordentlig hygiejne , affaldshåndtering og vandrensning . Ampicillin , ceftriaxon og Chloramphenicol anvendes i behandling af tyfus .
Hyppig og grundig håndvask er af afgørende betydning , især efter afføring . Kokke , der ikke har brugt ordentlige sanitære teknikker kan nemt sprede sygdommen til en stor gruppe af mennesker, de mest berømte tilfælde er " Tyfus Mary " Mallon , der var en kok i begyndelsen af det 20. århundrede . " Tyfus Mary " smittede 47 mennesker og dræbte tre , og blev sat i karantæne på North Brother Island, som ligger i East River , mellem Bronx og Rikers Island i New York City .

Forholdsregler at tage, hvis Traveling


Hvis du rejser til en høj risiko land , er immunisering anbefales . Drik ikke vand, der ikke har været kogt i mindst et minut. Har du ikke is i drinks og ikke spise noget , der kunne have været forberedt med forurenet vand . Du må heller ikke spise rå grøntsager og /eller frugt , der ikke kan flåede og hvis du gør flå det , vaskes hænderne grundigt . Husk " Kog det , Cook det , skræl det eller glem det. "


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.