hvordan man vurderer vejrtrækning i CPR

Genoplivningsudstyr ( CPR ) er en simpel række trin udviklet til at give lægfolk et middel til at yde pleje til en emergent patient , indtil mere kompliceret pleje ankommer . Korrekt udført , kan det betyde forskellen mellem liv og død . Mens designet til at være ligetil og nemt at huske , er der nogle finesser til sin praksis , der kan slippe mange mennesker . Disse trin fokus på vurdering af patientens vejrtrækning og rydde op nogle almindelige misforståelser . Følge dem med henblik på at yde den bedst mulige pleje .

Du skal bruge:
patient eller praksis partner fungerer som patienten


1
Sørg for, at det ubevidste patientens luftveje er åben . . Når en person mister bevidstheden , bliver deres tunge og epiglottis ( den ventil, der lader luft ind i lungerne ) slap , og kan nemt falde sammen til en position , der blokerer for bevægelse af luft . Forsigtigt placere patienten , så de ligger på ryggen , og vip hovedet bagud , så de søger op ( som om de var sniffing luften ) . Alternativt kan du udføre kæbe- tryk manøvre , som involverer skubbe patientens kæbe frem med hænderne . Vær opmærksom på muligheden for traumer til patientens ryg som unødvendig bevægelse kan forværre deres skade eller føre til handlingslammelse.

2 .
Lean over patientens ansigt . Positionere dig så øret er i nærheden af deres mund , og du kigger på deres bryst . På denne måde kan du både lytte , se og føle ( med hånden på brystet ) til vejrtrækning . Ofte , åbne luftvejene er tilstrækkelig til at genoprette spontan respiration .
3 .
Giv to langsomme redde åndedrag , hvis du ikke er i stand til at opdage eventuelle tegn på vejrtrækning . Hvis patientens bryst ikke stiger i løbet af vejrtrækninger eller du ikke føler luften bliver udåndede , så er der en stærk mulighed for en obstruktion i luftvejene . Flyt patientens hoved for at forsøge at åbne luftvejene igen , og søge efter en udenlandsk organ i patientens mund eller hals . Derefter forsøge de to langsomme redning åndedrag igen, indtil du observere det rigtige svar .
4 .

Fortsæt med CPR , som du har lært , hvis redning vejrtrækninger går ind i patientens lunger tilstrækkeligt , og der er ingen tegn på patientens vejrtrækning på egen hånd .

gode råd og advarsler


 • Husk ABCs : Airway , Breathing , Cirkulation . Disse påmindelser er i prioriteret rækkefølge . Det vigtigste for enhver patient , uanset om de har omløb eller ej , er at sikre luftvejene er åben , og de modtager vejrtrækninger eller trække vejret på egen hånd. Uden ilt ind i lungerne , vil de hurtigt dø . Opnå dette først, før du forsøger at korrigere kredsløbssygdomme problemer .
 • Vær sikker på at holde luftvejene åbne under din redning vejrtrækninger . Det kan være nødvendigt at have en partner udføre kæbetryk manøvre , mens du anvender indåndinger og tjekke for de relevante brystet bevægelse og udånding .
 • Tjek for tegn på traumer ( f. eks en væltet stigen i nærheden eller åbne sår på patienten ) eller spørg andre tilstedeværende om detaljer , inden du flytter patienten i rygleje . Hvis du er bekymret for en cervikal rygmarvsskade , kan du prøve at udføre de kæbetryk manøvre med patienten liggende på deres side .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.