hvad er det videnskabelige navn for seglcelle anæmi ?

Det videnskabelige navn for seglcelle anæmi er Hæmoglobin SS sygdom ( Hb SS ) . Udtrykket seglcelle anæmi refererer til den besynderlige segl eller halvmåneform af de røde blodlegemer berørte persongruppe

Forekomst


seglcelle anæmi er en sygdom, der forekommer blandt afrikanere .

associerede sygdomme


Folk , der er homozygote for segl-celle gen lider ikke kun fra blodmangel , men også fra sådanne betingelser, som nyreskader , milt udvidelsen og hudlæsioner .

Anæmi


I heterozygot tilstand seglcellesygdom , den berørte person til tider lider af anæmi . Dermed i segl-celle træk , er blod genotypen heterozygote med både normale og muterede alleler og hæmoglobin består af en blanding af begge slags .

Forskelle mellem normal og seglcelle Hæmoglobin


Sickle celle hæmoglobin reagerer forskelligt til et elektrisk felt , normal hæmoglobin træk som en negativ ion og segl-celle hæmoglobin som en positiv ion . Også , normal hæmoglobin indeholder aminosyren " glutaminsyre "i visse positioner, og at en anden aminosyre kaldet " valin "findes i disse positioner i segl-celle hæmoglobin .

Immunitet mod malaria

Et andet punkt af interesse i seglcelle anæmi undersøgelsen er, at seglcelle egenskab giver en fordel for sit offer i malaria områder give immunitet mod malaria parasitter, der forårsager ondartet malaria . Dette valg værdi formentlig tegner sig for den høje frekvens af seglcelle anæmi sygdom i tropisk Afrika .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.