hvad er elementært calcium ?

Calcium er en sølv-grå metal, der er vidt udbredt i naturen med andre elementer, især ilt , kulstof , silicium , fosfor og fluor . Det spiller en væsentlig rolle i vegetabilske og animalske vækst

Historie


I 1808 isolerede Sir Humphrey Davy calcium i en uren tilstand ved elektrolyse af fugtige kalk med en kviksølvkoncentration katode . Den rene metal var udarbejdet af en fransk kemiker , Henri Moissan , i 1898 , ved opvarmning calcium iodid med metalliske natrium .

Forberedelse


På en lille skala , er calcium udarbejdet ved at reducere vandfrit calcium salt med metallisk aluminium eller natrium . I industrien er det metal fremstillet ved elektrolyse af smeltet calciumchlorid .

Fysiske egenskaber


Calcium er generelt en blød metallic element , men det er sværere end bly . Det er formbart og duktilt , som har et smeltepunkt på 1,542. 2 grader F og et kogepunkt på 2,703. 2 grader F. Det er en god leder af varme og elektricitet .

kemiske egenskaber


Calcium er let plettet i fugtig luft med dannelsen af et lag af oxid og nitrit . Når det opvarmes i luft eller ilt , det brænder fantastisk .

Bruger

Calcium bruges som en afiltningsmiddel i metalindustrien . Det er en bekvem reduktionsmiddel i laboratoriet , og bruges til at fjerne kvælstof og brint fra gas streams .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.