hvordan man kan styre en pandemi af smitsomme sygdomme

Pandemiske sygdomme er sygdomme, effekt store bestande af mennesker på tværs af kontinenter eller hele verden. Pandemier kan koste millioner af dødsfald, massive økonomiske omvæltninger , og masse panik . Den seneste pandemier , som omfatter forskellige stammer af influenza , herunder H1N1 ( almindeligvis benævnt " svineinfluenza " ) og H5N1 ( kaldet " aviær influenza "eller " fugleinfluenza " ) , HIV og SARS , er ingen undtagelse . Pandemisk kontrol kræver et samarbejde med alle fra hele verden institutioner som World Health Organization til enkeltpersoner , en tilgang, som WHO refererer til som " hele -of-samfund " tilgang .

Kontrol Pandemier


1 .
Vær opmærksom på global overvågning . Verdenssundhedsorganisationen overvåger konstant udbrud af smitsomme sygdomme og bestemmer muligheden for pandemier . De fastholder en pandemi varslingssystem beregnet til at gøre verden opmærksom på den nuværende fase af pandemi sygdomsspredning og placeringen af pandemien sygdommen . I november 202C for eksempel , var verden i fase 6 ( udbredt infektion hos mennesker ) for H1N1 infektion .
2 .
Hold dig orienteret om symptomer på sygdommen . Når en pandemi er identificeret i dit område , ophold up- to-date på lokale nyheder og symptomer . Hvis du mener, du eller et familiemedlem er inficeret med en pandemi sygdom , skal du kontakte din læge og sørg for den smittede person bliver hjemme fra arbejde eller skole for at undgå at overføre smitten til andre .

3 .

Følg regeringen og WHO's retningslinjer . For almindelige befolkning , især dette inkluderer at vide hvornår man skal se en læge eller straks søge omsorg, som medicinsk infrastruktur få svært overvældet i pandemier . Retningslinjerne vil blive lagt på lokale og nationale offentlige websteder og på WHO's hjemmeside .
4 .
Hold dig opdateret om vaccinationer . Mange pandemiske sygdomme, især influenzastammer , der kan forebygges gennem vaccination . Hold vaccination registreringer for dig selv og familiemedlemmer . Hvis du ikke har dem , kan du kontakte din kommune helbred afdeling .
5 .

Praksis god generel hygiejne . De fleste pandemier er forårsaget af virus, og visse vira som influenza kan styres ved at dække hoste og nys og vask hænder regelmæssigt . Transmission af HIV -virus kan stort set forebygges gennem brug af kondom .
6 .
Vær klar , ikke bekymret . En af de største udfordringer i pandemier i en globaliseret verden er deres evne til at sprede masse panik . Sandheden er , at pandemiske sygdomme konstant er i omløb på kloden i dyrepopulationer , og det er umuligt at sikre sig mod alle sygdomme hele tiden . Panik forårsaget af pandemier kan overbelastning sundhedspleje infrastruktur , hvilket resulterer i mere sygdomsspredning og dødsfald .

gode råd og advarsler


 • Som altid , hvis du tror du er syg , kontakte din egen læge . Hun vil være i stand til at give en korrekt diagnose og rådgivning om karantæne i tilfælde af at du er inficeret med en pandemi sygdom .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.