Hvad kan FTIR spektroskopi bruges til ?

Fouriertransformation infrarød ( FTIR ) spektroskopi er en analyse teknik , der giver oplysninger om den molekylære struktur og kemisk binding af materialer . Disse materialer kan være organiske eller uorganiske . FTIR bruges primært i failure analysis ( videnskabelig processen med at indsamle data til bestemmelse af årsagen til en bestemt fejl ) med henblik på at identificere ukendte materialer

Spektroskopi


Spektroskopi er studiet af samspillet mellem stof og stråling og dens relative bølgelængder af lys . Det er primært bruges i kemi og fysik som en måde at identificere stoffer , i henhold til College of Charleston . Konkret er spektroskopi bruges til at bestemme mængden , struktur og identitet af atomer , molekyler og ioner ved at analysere den stråling, der udsendes eller absorberes af disse molekyler .

Fakta


FTIR teknik opererer på det faktum , at kemiske bindinger og grupper af kemiske bindinger af molekyler vibrere ved visse ( karakteristisk ) frekvenser . Især absorbere molekyler , der er udsat for infrarøde stråler disse stråler på frekvenser, som er unikke for disse molekyler , ifølge SiliconFarEast . com . Analysen kan udføres på gasser , væsker og faste stoffer . Som et resultat , spektroskopi FTIR er en meget nyttig teknik til at identificere ukendte komponenter i en blanding .

Funktion


Under FTIR spektroskopi , er en del af en prøve underkastes en moduleret infrarød stråle . Prøvens transmittans og reflektans af de infrarøde stråler i forskellige frekvenser er oversat til en infrarød absorption plot . Dette plot er benævnt som følge FTIR spektrale mønster . Den består af toppe og dale , der kan analyseres og matches med kendt underskrifter af identificerede materialer .

Bruger


FTIR-analyse er primært anvendes til at identificere kemikalier fra maling , polymerer , spild , belægninger , og forurenende stoffer . Især er det mest magtfulde i at identificere typer af kemiske bindinger ( funktion grupper ) , ifølge West Coast Analytisk Service . Kemiske bindinger besidder karakteristiske bølgelængder af lys , at de kan absorbere . Hvis en prøve er underlagt FTIR spektroskopi og den deraf følgende infrarøde absorptionsspektrum analyseres , kan de kemiske bindinger i et molekyle bestemmes .

Overvejelser

Det er vigtigt at bemærke, at FTIR spektre af rene forbindelser er unikke , og derfor identifikation er mulig . Ifølge West Coast Analytisk Service , er FTIR spektre undertiden benævnt et stofs molekylær fingeraftryk . Identifikation af prøver foregår via en sammenligning metode til kendte forbindelser fundet i infrarøde spektralområde biblioteker . For at identificere mindre almindelige materialer , er FTIR ofte kombineret med andre identifikation teknikker, såsom røntgen diffraktion , kernemagnetisk resonans , massespektrometri og emission spektroskopi .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.