hvad er Pirani målere bruges til at måle ?

De Pirani måler måler varmeledningsevne af gasser ved forskellige tryk i et vakuum . I den simpleste form det fortæller hvor hurtigt en given gas vil absorbere varme på forskellige niveauer af tryksætning . Disse målinger skal træffes senest et tomrum at sikre nøjagtighed , og eliminere muligheden for forurening af prøven , der måles

Du skal bruge: .
Varmt vand
. Opvaskemiddel .
Håndsæbe .
Fremstil børste .
Kniv .
Ren skål håndklæde eller køkkenrulle .

Historie


Marcello Stefano Pirani , en berømt tysk fysiker , blev født i Berlin i 1880 . Han blev uddannet og opnåede sin ph. d. inden for matematik og fysik . I 1904 sluttede han et datterselskab af Siemens og Halske hvor han fokuserede på forfinelse af pære teknologi . I 1906 udviklede Pirani den Pirani sporvidde at hjælpe med at måle egenskaberne af varmeoverførsel i forskellige gasser som et middel til raffinering og fremme hans arbejde med gasudladningslamper . Stadig bruges i dag , har Pirani sporvidde været afgørende i udviklingen af den moderne højeffektiv gasudladningslampe pærer anvendes i dag .

Funktion


En metal glødetråden er suspenderet i en gas-fyldt vakuum rør . En elektrisk strøm ledes gennem endeløse at få den til at varme til en given temperatur ved hjælp af direkte modstand . Dette er den samme proces, der anvendes i moderne elektriske varmeovne med metal varmelegemer . Glødetråden mister varme, når molekyler i gassen kommer i kontakt med det . De afledte måling er en funktion af den termiske overførsel egenskaber af gassen , der anvendes, og størrelsen af trykket i vakuumsystemet . Som en følge af både faktorer kan måles ved hjælp af Pirani måler .

Design


Gloedetraaden til Pirani måler er normalt platin , men andre metaller kan bruges . Vakuumsystemet er normalt af glaskonstruktion , og systemet er lukket med en gummi O-ring rundt om et metal stik eller glas fælles . Glødetråden er tilsluttet et elektrisk kredsløb , der skal kalibreres for at gøre nøjagtige målinger af termisk overførsel , der vil finde sted inden for vakuum .

Alternativer


Den Pirani gauge er en af de mest populære værktøjer af sin art . Men det er ikke den eneste gauge , der kan bruges til at måle tryk niveauer inden for en vakuum og termisk overførsel af gasser . En anden , lignende gauge er termoelement. Termoelementet funktioner i stort set samme måde som Pirani , selv om det kun kan producere nøjagtige målinger på et meget lavere række tryk end Pirani sporvidde . Men hvis udvidet med digital gauge controller , kan en branchestandard termoelement foranstaltning i samme trykområder som Pirani måler og til en meget lavere pris .

Omkostninger

En Pirani gauge er ikke noget, man kan få på den lokale isenkræmmer . Faktisk er de fleste forhandlere af disse profiler med hovedsæde i Europa . Omkostningerne ved et Pirani måle før fragt eller skat kan variere fra $ 600 til $ 1. 000 i november 2009. Men hvis du har nogle tekniske og ingeniørvidenskabelige ekspertise , er det muligt at konstruere dine egne Pirani måler ved hjælp af en gør- det-selv kit købt gennem en række velansete online forhandlere . Desværre , efter prisen på professionel kalibrering føjes til omkostningerne ved kit , kan du finde du ikke sparer penge nok til at retfærdiggøre arbejdet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.