retningslinjer for desinfektion udstyr efter reparation

Udstyr beregnet til at røre ved fødevarer eller kropsdele skal underkastes streng sterilisation protokoller efter de fleste reparation , eller efter pause på udstyrets sanitære segl . Afhængigt af udstyrets komponenter , der er flere forskellige retningslinjer for desinfektion udstyr efter reparation

Standard Vaskemaskine


Sterilisering begynder med en generel vask af det udstyr, ved brug af almindelige rengøringsmidler . Dette første skridt fjerner enhver grov forurening, såsom olie og snavs og forbereder udstyrets overflader for sterilisering . For mange stykker udstyr , dog en simpel vask er tilstrækkeligt. Dette gælder især for store maskiner , der behandler råvarer til fødevarer og drikkevarer , fordi de endelige produkter selv vil være genstand for en sterilisering .

Varm Sterilisation


En kombination af varme , tryk og damp er effektiv til at sterilisering af udstyr . Enheder kaldet autoklaver vil sætte intens varme og tryk på varer ( typisk metalgenstande , med ingen blød plast eller kredsløb ) i mindst 55 minutter . Kombinationen af varme og tryk dræber mikroorganismer . Autoklaver er almindelige i tandklinikker , Medicinsk afdeling , tatovering malkestalde og hvor som helst , der kan genbruges instrumenter der anvendes i en bio-farligt miljø .

Chemical Sterilisation


Nogle objekter bedre at kemisk behandling . Uddannede arbejdere anvender koncentreret dekontaminering pust på objekter , der ikke kan underkastes varme sterilisation eller er simpelthen for tungt for en autoklave . For eksempel er en hospitalsseng i en patients værelse sprøjtes med kommercielle desinfektionsmidler ved hospitalet husholdere , sprøjtet dræber bakterier ved kontakt .

Stråling Sterilisation


En anden mulighed er stråling sterilisering . Den mest kendte anvendelse af stråling sterilisation er brugen af gammastråling til at bestråle medicinsk udstyr , selv om bestråling også bruges til at sterilisere nogle fødevarer direkte . Strålingen dræber mikroorganismer , enten direkte eller ved at ødelægge deres evne til at formere sig. Stråling sterilisation skal udføres af højt uddannede medarbejdere, der er certificeret i håndteringen af radiologiske farlige materialer .

Tips

Check med reglerne i den føderale Food and Drug Administration og Centers for Disease Control om , hvad udstyr skal steriliseres inden brug . Dette gælder især for udstyr, der anvendes til fremstilling af fødevarer eller medicin, der anvendes til konsum , og instrumenter , der anvendes til at behandle eller diagnosticere menneskelige patienter .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.