selve livsgrundlaget retningslinjer og algoritmer

Et lands medicinske selskaber kan give retningslinjer for folk der forsøger at redde ofre for kvælning , drukning , hjertestop og nogle andre nødsituationer . Algoritmer til selve livsgrundlaget er designet til at hjælpe mennesker redde liv , når de ikke har umiddelbar adgang til medicinske fagfolk eller udstyr . I 2005 i USA , offentliggjorde American Heart Association sin BLS algoritme

simpel algoritme til Tilskuerne


Hvis du støder på en bevidstløs , reagerer person , kan du være i stand til at forhindre en katastrofe ved at dosere BLS . Det første skridt er altid at ringe 911 eller vagtlægen nettet i dit område . Ideelt set bede en anden til at ringe til , så du kan begynde at hjælpe offeret . Hvis personen ikke allerede er liggende på ryggen , omhyggeligt flytte ham . Brug begge dine hænder til at vippe ofrets hoved tilbage og løft hagen , åbne luftvejene . Tjek for vejrtrækning i 10 sekunder. Hvis du er sikker offeret er ikke trækker vejret , lukke sin næse med den ene hånd og giver to mund-til-mund vejrtrækninger , som sikrer ofrets bryst stiger og falder . Næste , så tjek for en puls i 10 sekunder. Hvis der er en puls , give ét åndedrag hvert 05:55 sekunder ( hver 2-3 sekunder for børn ) , og sørg for offeret fortsat har en puls hvert andet minut . Hvis der ikke er puls , give 30 brystkompressioner , derefter to vejrtrækninger . Gentages , indtil hjælpen kommer . Brystkompressioner bør administreres meget kraftigt , i midten af brystet , med albuerne låst , og med en hastighed på omkring 100 i minuttet .

Komplikationer


Forudsat BLS til en bevidstløs person er normalt ikke nemt, især hvis du ikke sikker på, hvad der skete med offeret . Hvis den kunstige vejrtrækninger du administrere ikke medfører ofrets bryst til at stige og falde , kan der være noget at blokere ofrets luftveje . Åbne munden og kigge efter fremmedlegemer . Hvis du kan se en forhindring , skal du bruge fingeren feje metode til at forsøge at fjerne . Hvis du ikke kan se noget at blokere for luftvejene , er det ikke tilrådeligt at lave en " blind " finger feje , man kunne presse et objekt længere ind i offerets hals . Bryst fremstød kan være effektive til at fjerne genstanden .

Den anvendte metode til at åbne luftvejene , før der gives liv støtte kaldes " hoved tilt /hage løft " teknik , der flytter hovedet tilbage og hagen op . Hvis du har mistanke om , at ofret har lidt en rygmarvsskade , vær forsigtig ikke at forværre det . Fastslå, at personen ikke trækker vejret eller har ingen puls , inden du forsøger at flytte ham , og derefter være yderst forsigtig med hovedet tilt /hage løft teknik .

Advarsler


Træning i BLS er tilgængelig fra mange kilder . For at sikre, at du ville være i stand til at hjælpe i en nødsituation , søge professionel uddannelse . Udsætte sig ajour med metoder til at redde ved at gennemgå , hvad du ved ofte , ikke blot vil du ønsker at hente dem let i en nødsituation , men anbefalinger til tider ændre sig.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.