forholdsregler i tuberkulose

Tuberkulose , eller TB , er en bakteriel sygdom , der typisk rammer lungerne , men kan også påvirke andre dele af kroppen . En person i alle aldre kan få TB . Det er meget smitsom , men kan forebygges

Du skal bruge: .
Blyant
Pad .
Computer .
Tekstbehandlingsprogrammer .
Digital diktafon .

Forebyggelse


Forebyggende foranstaltninger kan omfatte administration af Bacillus Calmette-Guérin vaccine og reducere eksponeringen for en person, der smitter . De, der har været udsat for en person med tuberkulose bør testes for latent tuberkulose .
En sundhedsvæsenet udsættes for en patient med TB , bør have en PPD hudtest , selv om hun er blevet vaccineret . Typisk , når en patient er fundet at have TB , er han isoleret og sundhedspersonale bære masker og handsker , mens i kontakt med patienten .

Vigtige oplysninger


En person , der har latent tuberkulose bærer sygdommen , men har endnu ikke udviklet nogen symptomer , som omfatter feber , nattesved , træthed , vægttab og en vedvarende hoste .
En person med ubehandlet tuberkulose spredes infektionen ved hoste og nysen . Langvarig eksponering til en person med TB kan også sprede sygdommen . Enhver, diagnosticeret med aktiv TB forbliver smitsomme i mindst flere uger efter behandlingens start .
Venner og familiemedlemmer skal bruge ekstrem forsigtighed , at få lægens OK , før de kom i kontakt med den smittede person og iført masker og handsker under denne kontakt . Enhver, der har været i kontakt med en smittet person skal have en hudtest hver 1-2 år.

Andre Forebyggelse Tips


Altid dække din mund og næse , når hoste , især i det offentlige og på arbejdspladsen eller skolen . Dette er en vigtig vane , selv om ingen omkring dig er tuberkulose. Vask dine hænder ofte i løbet af dagen , med varmt vand og en god antibakteriel sæbe . Sæbe bør skrubbes i hænderne i mindst 20 til 30 sekunder hver gang . Vask dine hænder før og efter måltider og efter brug af badeværelset . Også vaske dine hænder efter hoste og nysen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.