arbejdspladsen medicinske nødprocedurer

Ulykkestilfælde på arbejdspladsen , er sjældent forventet og meget sjældent ordentligt planlagt . Skulle der være en medicinsk nødsituation , hvor du arbejder , dit niveau af beredskab kan betyde forskellen mellem liv og død . Kender du hvad du skal gøre i tilfælde af en medicinsk nødsituation ? At lære de grundlæggende vil hjælpe dig hurtigt og roligt i lyset af kaos og kunne redde et liv

Bevar roen


Det værste du kan gøre i enhver akut medicinsk situation er panik . Af hensyn til offeret og dine kolleger , kan du prøve at bevare roen , cool og indsamlet. Du vil blive mere effektiv på denne måde .

vurdere situationen


hurtigt at vurdere omfanget af skader og indsamle oplysninger . Hvis en tilskadekommen er ved bevidsthed , bede hende om at fortælle dig , hvis noget gør ondt og se, hvor på hendes krop hun kan være fysisk til skade. Må ikke flytte en tilskadekommen person , især hvis han er rapportering smerte , medmindre der er overhængende fare .

Call 911


Hvis en person er dårligt såret , ringe 911 . Hvis der er nogen tvivl om , hvorvidt alarmtjenester er behov for , det er bedre at forebygge end at helbrede . Bevar roen og give din adresse , placering i bygningen , telefonnummer , navn og de oplysninger , du har indsamlet om de tilskadekomne .

meddele dette til den relevante myndighed


Afhængig af størrelsen på din arbejdsplads , kan du nødt til at meddele ledelsen om situationen .

yde førstehjælp og CPR

Hvis det er nødvendigt , bør CPR eller førstehjælp udføres af en person, der er uddannet i administration . Hvis der ikke er fagmand , vent til brug i nødsituationer fagfolk . Må ikke administreres lægehjælp eller medicin . Vær omhyggelig med ikke at komme i kontakt med blod , opkast eller andre kropsvæsker .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.