hvorfor er grøn den mest effektive farve for fotosyntese ?

Den grønne farve af planter skyldes et pigment kaldet klorofyl . Ved fotosyntesen forsyninger sollys den nødvendige energi . Denne energi er fanget af den grønne pigmenter til stede i plante celler

Betydning


funktion grønne farvestof i planter er meget vigtigt . De grønne pigmenter er hovedsagelig beskæftiger sig med energi reaktioner i cellen , med udarbejdelse af klorofyl og kulhydrat syntese .

Struktur


I højere planter er klorofyl stede i chloroplastids , som har to adskilte dele : grana og stroma . Grana er grønne-farvet diskoid organer og forblive indlejret i stroma , som er lyse

Typer


Den grønne-farvestoffer af planter er ikke en enkelt pigment , men består af fire pigmenter . klorofyl a, klorofyl b , orange-røde caroten og gul xanthofylstriber . De to sidstnævnte pigmenter er kendt som " carotenoidpigmenter . "

Funktion


Den vigtigste funktion af klorofyl er fotosyntesen , den proces, hvorved grønne planter producerer kulhydrat fødevarer i tilstedeværelse af sollys .

Mechanism

Den fotosyntesen er opdelt i lys og mørke reaktioner . I lyset reaktionen , finder fotolyse sted . I den mørke reaktion er phosphoglyceric syre dannet. Det er reduceret til aldehyder , hvorfra kulhydrater syntetiseret .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.