er Imitrex et kontrolleret stof ?

Imitrex er varemærket for sumatriptan succinat , en receptpligtig medicin anvendes til behandling af akut migræne hovedpine . Det er ikke et kontrolleret stof , og ingen risiko for afhængighed er observeret

Funktion


Imitrex er klassificeret som en triptan stof , og dets kemiske struktur ligner serotonin . Migræne smerter menes at være forårsaget af udvidelse af den cerebrale arterier . Triptaner aktivere receptorer i hjernen for at modvirke denne proces , der forårsager vasokonstriktion , en indsnævring af blodkarrene .

Dosering


Imitrex normalt indgives oralt , i 25 , 50 eller 100 mg tabletter , men det er også tilgængelig som en indsprøjtning og en næsespray . Doseringen varierer baseret på hyppigheden og sværhedsgraden af migræne smerte , men ingen bør tage mere end 200 mg i en 24- timers periode . Kontrollerede kliniske forsøg har antydet , at højere doser end 50 mg ikke er signifikant mere effektive til at lindre smerter , alligevel .

Effekter


Imitrex er mest effektiv , når det tages før migræne helt begynder eller snarest muligt efter udbrud af smerte .

Som med mange lægemidler, som arbejder på serotonin -receptorer , patienter skal være opmærksom på mulige døsighed eller svimmelhed og bør undgå at betjene maskiner eller drikke alkohol før en reaktion på medicinen er fastlagt.

Misforståelser


Imitrex er ikke et kontrolleret stof, og er ikke fundet at have vanedannende egenskaber . Men , sumatriptan er en del af en klasse af lægemidler , der arbejder med receptorer i hjernen . Selv om det ikke vil få dig højt , det er ikke desto mindre potent .

vasokonstriktorer , i nogle tilfælde kan forårsage elev dilatation og forhøjet blodtryk . Mens dette sker for det meste med antihistaminer eller ADHD stimulerende medicin , kan sjældne tilfælde af disse bivirkninger med Imitrex hensyn til den misforståelse , at det er et kontrolleret stof .

Advarsel

Patienter, der tager SSRI ( selektive serotonin reuptake hæmmere ) bør drøfte med deres læge , før du tager Imitrex eller anden medicin , som virker på serotonin .

Tilbagevendende migræne og klinisk depression ofte går hånd i hånd . Så det er ingen overraskelse , at Imitrex , ligesom Zoloft eller Paxil , arbejder med de samme receptorer som et antidepressivt ville . Ved at kombinere disse medikamenter kan øge risikoen for at udvikle Serotonin syndrom , og sådanne patienter bør overvåges nøje under råd af en læge .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.