effekten af rygning på lungerne

Det er blevet et velkendt faktum , at cigaretter er dårligt for os, men mange mennesker ikke forstår detaljerne af de skader, de gør . Selvom kemikalier i afbrænding af tobak påvirker alt fra halsen til huden , cigaretter « angreb på kroppen centre rundt om i lungerne

Toksiner


Når en brændende cigaret inhaleres , tusindvis af forskellige kemikalier ind i lungerne , herunder nikotin , kulilte og tjære . Disse giftstoffer påvirker lungerne i en række forskellige måder .

Cilia


Lunger er foret med et netværk af fibre kaldet cilier , som strimmel indåndingsluften af antistoffer . Rygning både forsinker cilier ned og ødelægger det , der hæmmer lungerne ' primære rengøring mekanisme .

Slim


Celler midt i cilier producere slim , der overfører snavs og andre patogener tilbage op i halsen og ud af kroppen . Rygning er årsag til disse celler til at producere overskud af slim , der gør rygeren overbelastede og tilbøjelige til at hoste .

Bronkial Impact


Fordi cigaretrøgen har også svækket den cilier , nogle af slim forbliver i lungerne og luftvejene , øger rygerens chancer for bronchiale infektion .

Emfysem

Rygning skader også lunge væv , skader orglets elasticitet og efterfølgende dens evne til at optage og udånder gamle luft . Rygeren bliver ude af stand til korrekt trække i nye luften og vokser åndenød , selv under hvile . Denne tilstand kaldes emfysem .

Cancer

Kemikalier i cigaretter har vist sig at ændre celler , hvilket gør dem kræft . Fordi cigaretrøg påvirker lungerne først og fremmest , rygere er langt mere modtagelige for lungekræft end ikke-rygere .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.