hvordan blodbårne patogener farlige ?

Blodbårne patogener er en generel betegnelse for smitsomme sygdomme, der overføres gennem en udveksling af kropsvæsker , især blod . Folk i visse erhverv , såsom uddannelse og medicin , er i en særlig risiko for eksponering for blodbårne patogener , og derfor nødt til at tage forholdsregler for at undgå at blive udsat

hiv


Human immundefekt virus ( HIV ) er en af de to mest farlige blodbårne patogener . Det kan nemt overføres via en udveksling af kropsvæsker , og kan være dødelig .

Hepatitis B og C


Hepatitis B og C er en virusinfektion . De er meget smitsom lever betingelser overføres gennem blod eller andre kropsvæsker .

blive smittet


Folk der bliver smittet med blodbårne patogener, som kan have gjort dette gennem en nålestik , hvilket betyder at de stak sig selv med en nål , der allerede havde været i kontakt med nogen, der har en blodbårne patogener . Andre sjældne tilfælde kan være resultatet af at komme i kontakt med en inficeret kropslige væske , når du har et åbent sår eller sår på kroppen .

Vaccinationer


Selv om der ikke forebyggelse er muligt for hepatitis C eller hiv, du kan blive vaccineret mod Hepatitis B -infektion . Så , hvis du er udsat for hepatitis B , vil det ikke påvirke dig .

forebyggelse af smitte

Andre måder at beskytte dig mod blodbårne patogener omfatter altid iført handsker , når du giver lægehjælp eller omkring en andens kropslige væsker . Udvis altid forsigtighed ved håndtering nåle , og bortskaf brugte nåle korrekt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.