typer af lipaser

Blandt de væsentlige enzymer som kræves af den menneskelige krop samt andre levende organismer er lipase . Det er et vandopløseligt enzym , der fungerer som en katalysator i indledningen hydrolyse og processer ernæringsmæssige lipider , såsom fedtstoffer , olier og triglycerider . Uden lipase , ville væsentlige aktiviteter , der tager del i at gøre livscyklus arbejdet ikke kan nås

Funktion


Lipaser tjene som en integrerende del af en lipid substrat og deres vigtigste funktion er at nedbryde fedt og triglycerider under i menneskelige fordøjelse og konvertere dem til frie fedtsyrer . De fleste lipaser og deres respektive aktiviteter findes i naturen , og de giver samme funktion i fordøje næringsstoffer i andre organismer .

Distribution


De fleste lipaser bruges, og er til stede i forskellige forskellige biologiske processer og aktiviteter såsom løbende stofskifte triglycerider og celle signalering . De deltager også i processen af betændelse , afhængigt af hvilken del af cellen , de er tildelt arbejde . Andre lipaser i mellemtiden arbejder inden ekstracellulære rum og rum , såsom organeller .

Typer


Human lipaser har mange forskellige typer . Galdesalt afhængige lipase udskilles i bugspytkirtlen og brystkirtler og hjælper med at fordøje fedtstoffer . Mavesyren som pancreaslipase , gastrisk lipase og flersproget lipase arbejde med andre proteiner til at generere optimale enzymaktivitet i de forskellige organer i kroppen , mens lysosomal lipase arbejder inden for organeller . Endotel-baserede lipaser såsom nedsat lipase , lipoprotein lipase og endotelceller lipase på den anden side hjælpe regenerere low density lipoprotein i blodet for at imødekomme fedtsyrer .

Andre Programmer


Bortset fra at hjælpe mennesker fordøje fedt og triglycerider i kroppen , lipaser også udviser funktioner integreret del af gæringen . De er undertiden udskilles af bakterier og svampe til at indlede næringsstof absorption , såsom i tilfælde af patogene mikrober , der trives ved hjælp af invaderende en vært . Venoms fra bier og hvepse også gennemføre visse lipaser som phospholipases som virker ved at øge den biologiske nyttelast på betændelse en gang offer blev ramt af en brod . Samlet set lipaser , uanset type, er vigtige aktører i at fremme opretholdelse cellebiologi .

Industrielle anvendelser

På grund af deres rolle i næringsstof absorption og omdannelse , der lipaser anvendes i produktionen af stivelse , yoghurt og ost , som disse diætprodukter gennemgå gæring . Som katalysatorer , er de også anvendes inden for bioteknologi formål at skabe mere innovative bagning ingredienser og vaskemidler . Derudover bliver de brugt i alternativ energi strategier såsom omdanne vegetabilsk olie til industrielle brændstof .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.