hvordan man beregner zonen af hæmning

Beregning af zone hæmning er et vigtigt skridt i Kirby-Bauer test, som bruges til at analysere følsomheden af bakterier overfor antibiotika . Først udviklet i 1960'erne , er testen stadig bruges i dag i klinisk laboratorier at sammenligne effektiviteten af forskellige antibiotika . Studerende i naturvidenskab praktisere deres forskning færdigheder kan også udføre denne simple test . Selv om oprettelse af testen tager tid , beregne den zone af hæmning i sig selv er ret nemt

Du skal bruge: .
Forberedt agar diske
Sort ark papir .
Lineal i mm .1 .
Saml den forberedte prøver . I testen er en stamme af bakterier spredes på et fad af agar med små cirkulære stykker af antibiotika-gennemblødt filtrerpapir presset på toppen . Det set- up er inkuberet natten , så det antibiotikum til at tilføre i agaren .
2 .
Placer agar fadet på en sort ark papir . Det vil gøre den zone af hæmning lettere at se .
3 .

Identificer zonen af hæmning omkring ét stykke filtrerpapir . Zonen vil være et cirkulært område omkring filtrerpapir hvor der ikke er bakterievækst .
4 .
Anbring en lineal under skålen og måle diameteren af zonen af hæmning . Foranstaltningen til nærmeste mm. Hvis bakterievækst ikke blev hæmmet omkring denne stykke filtrerpapir , den zone af hæmning er diameteren af filtrerpapiret .
5 .
Gentag trin 3 og 4 for hvert stykke filtrerpapir .

6 .
Mærk filter papirer og deres respektive antibiotika med det mindste haemningszonernes som " Bestandig , " dem med de største zoner som " følsomme " , og dem midt imellem " Intermediate . "

gode råd og advarsler


 • Ved fastlæggelsen af grænserne for den zone, hæmning , kigge efter en klar linje i vækst . En svag dis eller små kolonier i nærheden af kanten kan ignoreres . Men hvis store kolonier i en ellers klar zone vises , skal forurening være mistænkt for.
 • Arbejde med bakterier kan være farlige . Forsøg ikke at åbne en agar fyldt fad med bakterier i det . Sørg for at afhænde materialer i en biologisk fare pose og altid vaske hænder efter håndtering af færdigretter .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.