hvordan man vurderer vejrtrækning

En vigtig færdighed at have , når der beskæftiger sig med en medicinsk nødsituation er ved at blive i stand til at vurdere , hvorvidt nogen er vejrtrækning . Hvis nogen ikke trækker vejret , de er i risiko for at udvikle hjerneskade fra en mangel på ilt eller endda døden . Afgøre, om et offer er vejrtrækning kan hjælpe med at redde et liv og give mulighed for ordentlig støtte til at finde sted
1 .
Når du opdager , at nogen er ikke trækker vejret , så ring til medicinsk hjælp . Ophold i telefon med afsenderen , indtil hjælpen kommer . Mens du venter , placere dig selv, så du har dit øre i nærheden af offerets næse og mund og dine øjne kigger mod deres bryst . Fjern enhver tung frakker eller beklædningsgenstande , der forhindrer dig i at se deres bryst stige og falde .
2 .
Lyt til overfladisk vejrtrækning . Hvis patienten trækker vejret , kan du være i stand til at høre dem eller føler, at deres ånde på øret .

3 .
Se ofrets bryst for at kontrollere , om det er stigende og faldende . Hvis brystet ikke bevæger sig , og ingen ånde føles , klar ofrets luft rør , hvis det er nødvendigt . Derefter administrere CPR og ringe 911 .
4 .
Hvis brystet er stigende og faldende , beregne indåndinger per minut ( BPM ) sats ved at se brystet stiger og falder i 15 sekunder, hvorefter gange den samlede af fire .
En BPM på over 25 eller under 12 , for en voksen , anses unormal . Hvis BPM er unormalt , søge professionel lægehjælp så hurtigt som muligt ved at ringe 911 eller gå til nærmeste skadestue
Den normale BPM for en voksen er 15-20. Til nyfødte , er det et gennemsnit på 44 . Til spædbørn , er den normale BPM 20 til 40 . For småbørn , 20-. 30 Til større børn og teenagere , er den normale BPM 16 til 25 . Forskellene i BPM afspejler kapacitet i lungerne til at tage i luften .

gode råd og advarsler • Når du opdager , at nogen er ikke trækker vejret , og i bevidstløs , så ring for lægehjælp så hurtigt som muligt . Det er bedre at opfordre til lægehjælp og derefter kontrollere personens vejrtrækning , så du kan administrere CPR . Ofte kan de nødforanstaltninger afsender hjælpe dig med at vurdere vejret og anvendelse af førstehjælp eller CPR indtil hjælpen kommer .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.