define spind af årsagssammenhæng

Det net af årsagssammenhæng er primært en medicinsk term, der anvendes til at repræsentere sammensat gruppe af emner og relationer , der kan bidrage til forekomsten og udbredelsen af en sygdom

Identifikation


En kæde af årsagssammenhæng er et centralt begreb i epidemiologi , undersøgelsen af fordelingen af sundhedsresultater i en given befolkning . Den web Modellen viser , at sygdomme ikke er fordelt tilfældigt i en gruppe , men at isolerer hvordan de er fordelt kræver undersøgelse af mange faktorer .

Historie


Udtrykket " spind af årsagssammenhæng " dukkede første gang op i en amerikansk epidemiologi lærebog i 1960 .

Overvejelser


Det er vigtigt at skelne foreningen fra årsagssammenhæng. Bare fordi et symptom er associeret med en bestemt befolkningsgruppe eller en begivenhed betyder ikke , at begivenheden eller gruppe er årsag til symptomet .

Advarsel


En kæde af årsagssammenhæng indebærer der faktisk ikke en enkelt årsag til symptomer eller sygdom : de alle stammer fra flere opfordring faktorer . Selv tilsyneladende indlysende årsagssammenhænge bør betragtes som foreløbige .

Fun Fact

"Web om årsagssammenhæng " -modellen er blevet populært anvendt på andre komplekse systemer , herunder internettet og i verdensøkonomien .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.