radon & brøndvand

Jorden indeholder en forholdsvis rigelig mængde af radon-en naturlig gas, som ikke har nogen farve eller lugt . Radon er en af de farligste stoffer på jorden , fordi det er radioaktivt . Det er resultatet af den opdeling af uran og ofte opholder sig i vand brønde

Betydning


Næsten hver private såvel indeholder mindst en vis grad af radongas . Grundvand, der ofte opfanger radon , som det flyder gennem granit sten og grus .

Effekter


Den amerikanske Environmental Protection Agency bekræfter radon som en potentiel kræftfremkaldende på et niveau over 20. 000 picocuries ( en " Curie " svarer til mængden af radioaktivitet der findes i 1 gram af radon " pico " betyder trillionth ) af radon pr liter af opløste vand og 4 picocuries per liter luft .

Funktion


Radon kan sive gennem revner i fundamentet af et hus og ind i luften som vandet fordamper efter brugsvand brug , såsom fra brusere og vaskemaskiner

Forebyggelse /Solution


Forbrugerne kan let fjerne radon fra brøndvand ved at passere det gennem et kulfilter . dette virker bedst , når du placerer filtret så tæt på vandet kilden som muligt . Alternativt kan en person bland godt vand med luft og derefter ventilationsåbning det før brug .

vigtigt faktum

Om 14. 000 dødsfald som følge af kræft hvert år kommer fra radon forgiftning , ifølge det amerikanske Surgeon General .

Test

Hardware butikker og andre salgssteder tilbyder gør-det- selv kits til radon , der bruger kul beholdere eller andre instrumenter til at teste for gas. Kortsigtede kits skal forblive i hjemmet i to til 90 dage til at levere resultater .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.