biologiske virkninger af stråling på andre cellebestanddele

Stråling er en proces, hvor energien overføres i form af bølger eller partikler gennem et medie eller gennem rummet . Der er flere kilder til stråling . De mest almindelige er solen , X-ray maskiner , mikrobølgeovne og nukleare reaktorer . Stråling er inddelt i ioniserende og ikke-ioniserende . Ikke-ioniserende stråling er navngivet, så fordi energien er lavt , og det er ude af stand til at fjerne en elektron fra et atom eller molekyle som i en mikrobølgeovn . Ioniserende stråling har en høj-energi niveau som i UV-stråler og røntgenstråler at nævne nogle få .

biologiske effekter


En masse forskning har været forpligtet sig til at analysere de biologiske effekter af stråling på celler i et menneske krop . Vi har alle læst beretninger , som tyder på , at stråling kan forårsage kræft , hvis den menneskelige krop er udsat for høje doser af det . Selv lave doser formodes at have genetiske og somatiske virkninger på kroppen.

De biologiske effekter er kategoriseret som destruktiv eller ikke-destruktiv . Stråling kan skade cellerne , men så svækket celler til tider i stand til at reparere sig selv . På andre tidspunkter , cellerne dør , men de ville snart blive erstattet gennem normale biologiske proces . Og der er tilfælde, hvor cellerne kan ikke reparere sig selv , hvilket resulterede i udpræget biologiske virkninger .

Direkte virkning af strålingen


Direkte virkning af strålingen betyder, at hvis en celle er udsat for stråling, stråling vekselvirker " direkte " med atomerne i en DNA- molekyle , eller enhver anden bestanddel af en celle, der er afgørende for at overleve . Denne direkte effekt kan endda føre til ødelæggelse af liv-opretholde systemet.

Indirekte virkning af strålingen


Indirekte effekt af stråling finder sted , når en celle er udsat for stråling . Strålingen samspil med atomer i DNA-molekylet har udvist forsømmelighed . Imidlertid cellen stadig ikke immun over for ødelæggelse . Dette skyldes, at den vigtigste bestanddel af cellen er vand . Strålingen interagerer med vand , som bryder obligation af vand til H og OH . Disse elementer rekombinere med andre elementer , der kan danne giftige komponenter, som f. eks hydrogenperoxid ( H2O2 ) .

Det er også vigtigt at forstå , at alle levende celler reagerer for stråling på forskellige måder. Nogle vil måske være mere følsomme end andre , for eksempel , er disse celler , som gengiver aktivt mere følsomme end andre . De celler, som er hårdest ramt , i faldende rækkefølge, er :

u2022 Lymfocytter og bloddannende celler
u2022 Reproduktiv og Gastrointestinal celler
u2022 , nerve-og muskelceller

Udsættelse for stråling kan ikke garantere skade . Men mere stråling betyder mere skade .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.