hvad de skal gøre, hvis du er udsat for asbest ?

Asbest er bittesmå fibre, der blev brugt i mange år i byggematerialer på grund af deres høje trækstyrke , at deres evne blive vævet og deres modstandsdygtighed over for varme og de fleste kemikalier . Hvis et menneske indånder asbest , kan han være i risiko for flere sorter af lungesygdom . Hvis du bor eller arbejder omkring asbest , er det bedst at følge nogle grundlæggende forholdsregler for at sikre, at du ikke bliver udsat for disse fibre

Farerne ved asbest


Der er tre store lunge sygdomme forårsaget af asbest : asbestose , lungekræft og lungehindekræft . Asbestose er forårsaget når asbestfibre ar lungevæv , hvilket gør det svært for ilt at komme ind i blodet . Lungekræft er en ukontrollabel vækst i lungevæv . Mesotheliom er en form for kræft fundet i foring af lungerne samt andre vigtige organer .

beskytte dit helbred


Det første og vigtigste skridt at tage , hvis du tror, du har været udsat for asbest er at informere Deres læge . Gør dette , selvom du ikke føler nogen symptomer . Symptomer på udsættelse for asbest ofte ikke vil dukke op i 10 til 20 år . En grundig lægelig helbredsundersøgelse bør omfatte en røntgen af thorax og lungefunktionsundersøgelse , blod -og urinprøver er også en god idé .

Monitor selv for symptomer på lungesygdom , herunder åndenød , hoste eller en ændring i hoste mønster , hoste blod op , smerter i brystet eller maven , væsentlig vægttab , synkebesvær og ben smerte eller ømhed .

Rygestop tobak og være god til at dine lunger . Brug af tobak øger chancerne for, at du får kræft . Kan begynde at modtage regelmæssige lungebetændelse og influenza skud for at mindske risikoen for lungeinfektioner .

Hvis du var udsat for asbest på arbejdspladsen, start iført beskyttelsesudstyr på alle tidspunkter.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.