hvordan kan vi øge mængden af åndedræt ?

Respiration bør ikke forveksles med vejrtrækningen . Vejrtrækning er virkningen af indånding og udånding luft gennem næsen eller munden . Respiration, på den anden side , er udveksling af kuldioxid og ilt på væv niveau . Det er mere en celle-liv proces . Respiration er en ufrivillig proces og ikke kontrolleres af de enkelte

Faktorer


Forskellige faktorer , der påvirker respiration er kemisk bekæmpelse , nervøs kontrol , kropstemperatur , søvn , smerter , narkotika , følelser , proprioceptors og baroreceptors .

medullær rhythmicity beliggende i Medulla oblongata er det centrale nervesystem er respiratoriske kontrolcenter . Medulla oblongata styrer ændringen i satsen , rytme og dybde åndedræt . Det gør så afhængigt af den feedback, der modtages via den sensoriske nervebaner .

Respiration også påvirkes af de forskellige koncentrationen af kemikalier såsom brint -ion , kuldioxid og ilt . Kroppen har brug for forudbestemte koncentrationer af disse kemikalier , og enhver variation i niveauet for et eller flere af disse påvirker respirationsraten , dybde og rytme . Ethvert fald i niveauet af disse elementer vil resultere i uregelmæssige respiration at genvinde niveauer. Et lavt niveau af kuldioxid fører til overfladisk og langsom vejrtrækning til at genvinde det ønskede niveau . Et lavt iltindhold inducerer hurtig vejrtrækning at genvinde niveauer , men hvis iltindholdet falder meget lav , vil receptorer ikke kunne alt give nogen signaler , som kan resultere i dødsfald . .

Respiration sig selv kan kontrolleret frivillig , der passer til den enkeltes behov . En person kan tage langsomme dybe indåndinger for at frigøre stress eller holde sig i ro . I de tilfælde , hvor personen ånder for langsomt eller for hurtigt , og forstyrrer de kemiske niveauer i kroppen i høj grad , det organ, overtager derefter at genoprette balancen .

Andre faktorer , der påvirker respiration er pludselige ændringer i temperaturer , feber , motion , visse lægemidler , narkotika , smerter , følelser osv. Narcotics som morfin reducere åndedræt og adrenalin og kokain øger respirationsfrekvensen . Pludselige smerter kan føre til forbigående ophør af respiration , og hårde , konstante smerter vil føre til hurtig og overfladisk vejrtrækning . En følelsesmæssig tilstand , vil også øge antallet af åndedræt .

Respirationshastigheden af en person bør forblive inden for normalområdet på 15 til 20 vejrtrækninger hvert minut i staten resten . En respirationsraten under 12 ånder og over 25 ånder i hvile er ikke sundt . Disse satser er ikke sandt , når kroppen er under bevægelse eller under stress fra fysiske aktiviteter såsom løb , motion, havearbejde eller andre anstrengende aktiviteter .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.